Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Paploteliai (tortilla)

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

taip pat Jums reikės sviestinio popieriaus.

Inde, kuriame maišysite tešlą, sumaišykite miltus ir druską. Po truputį pilkite šiltą vandenį ir minkykite. Tešla turi gautis minkšta, tačiau nelipni (minkykite, kol tešla nebelips prie rankų). Padalinkite tešlą į maždaug 12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį suminkykite į gumulėlį, šiek tiek suplokite ir padėkite ant lakšto sviestinio popieriaus. Ant viršaus užklokite tokiu pačiu sviestinio popieriaus lakštu ir iškočiokite kuo plonesniu sluoksniu.

Iškočiotas tortiljas sudėkite bokšteliu, perklodami sviestinio popieriaus lakštais, viršutinę tortilją taip pat uždenkite popieriaus lakštu. Iškočiotos tortiljos skersmuo turi būti apie 15 cm.

Įkaitinkite sausą keptuvę. Keptuvė turi būti tokia karšta, kad lašelis vandens akimirksniu išgaruotų. Geriau naudoti teflono keptuvę. Atsargiai paimkite pirmąją tortilją kartu su popieriumi iš apiejų pusių, viršutinį popieriaus sluoksnį atsargiai nuimkite ir apvertę įklokite į įkaitusią keptuvę. Kepkite 1 min., kol tortiljos kraštai ims raitytis. Atsargiai nuimkite viršutinį popieriaus sluoksnį ir lopetėle apverskite tortilją. Antrąją pusę kepkite dar 1 min. Toji pusė, kuri kepė pirmoji, bus „viršutinė“. Ji turį būti išsipūtusi ir apskrudusi. Iškepusias tortiljas suvyniokite į švarų virtuvinį rankšluostį. Taip tortiljos paruošiamos vartojimui, tolimesniam apdorojimui arba užšaldymui.

Receptą atsiuntė Evelina

Komentarai (12)


  • jo 2012-04-23 18:55

    tinkamas vartojimui


  • Evelina 2010-08-17 23:15

    Cia per klaida tas sviestas parasytas. Reik sviestinio popieriaus


  • Evelina 2010-08-17 23:14

    jo visai nereikia


  • ruta 2010-07-31 20:27

    o kur deti sviesta?


  • A 2010-07-23 14:36

    na, aukstasis pilotazas na, kulinare ir virtuves sefe is didziodios raides!!!


  • (anonimas) 2010-06-10 17:53


  • Evelina 2010-03-30 15:19

    tinka ir kvietiniai miltai


  • :D 2010-03-28 19:23

    Butinai tjuri nut kukuruzu miltai


  • Evelina 2010-03-27 14:11

    as daznai darau ir man visada pavyksta. galima recepta supaprasttint : miltus sumaisai su vandeniu, isminkai tesla, iskocioji blynus ir dedi kepti i karsta keptuviu be aliejaus ar sviesto. zinoma i miltus galima imaisyti savu prieskoniu ir pan


  • ana 2010-03-26 20:18

    noreciau suzinoti ar kam nors pavyko, nes man- ne.


Daugiau receptų