Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pikantiška menkės filė
AUTORIUS:
Marija
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 valgomasis šaukštas migdolų (malti)
1.5 valgomojo šaukšto petražolių (kapotos)
1 vienetas porų
0.5 arbatinio šaukštelio garstyčių
2 valgomieji šaukštai kiaulienos kumpio (karšto rūkymo, smulkintas)
6 vienetai menkių (filė)
šiek tiek druskos (košerinė)
4 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros.
Dubenyje sumaišykite kambario temperatūros sviestą su smulkintomis petražolėmis, išspaustu česnaku, smulkintu poru, garstyčiomis, kumpiu, migdolais, citrinų sultimis, druska bei pipirais.
Pabarstykite filė druska bei pipirais ir apkepkite abi filė puses po maždaug 4 min.
Apkeptą menkės filė dėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą, ant viršaus sudėkite sumaišytą sviesto masę ir kepkite apie 5 min. orkaitėje.
Patiekite karštą su mėgstamu garnyru.
Gero apetito!

Pikantiška menkės filė

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros.
Dubenyje sumaišykite kambario temperatūros sviestą su smulkintomis petražolėmis, išspaustu česnaku, smulkintu poru, garstyčiomis, kumpiu, migdolais, citrinų sultimis, druska bei pipirais.
Pabarstykite filė druska bei pipirais ir apkepkite abi filė puses po maždaug 4 min.
Apkeptą menkės filė dėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą, ant viršaus sudėkite sumaišytą sviesto masę ir kepkite apie 5 min. orkaitėje.
Patiekite karštą su mėgstamu garnyru.
Gero apetito!

Receptą atsiuntė Marija

Komentarai


Daugiau receptų