Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Povidlianka - keksas su uogiene
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus
5 vienetai kiaušinių
200 gramų manų kruopų
20 gramų sviesto
100 gramų riešutų
50 mililitrų romo
650 gramų uogienės (vaisių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius ištrinti iki baltumo su puse cukraus, sudėti pertrintą vaisinę (geriausiai obuolių arba kriaušių) uogienę, supilti romą, manų kruopas, gerai išmaišyti, sudėti iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus.

Gautą masę supilti į išteptą riebalais kepimo formą, pabarstyti likusiu cukrumi, kapotais riešutais ir apie 30 minučių kepti orkaitėje.

Povidlianka - keksas su uogiene

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius ištrinti iki baltumo su puse cukraus, sudėti pertrintą vaisinę (geriausiai obuolių arba kriaušių) uogienę, supilti romą, manų kruopas, gerai išmaišyti, sudėti iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus.

Gautą masę supilti į išteptą riebalais kepimo formą, pabarstyti likusiu cukrumi, kapotais riešutais ir apie 30 minučių kepti orkaitėje.

Komentarai


Daugiau receptų