Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Pyragas su varške ir persikais

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įdarui:
1 skardinė konservuotų persikų puselių;
500 g varškės;
100 g cukraus;
3 tryniai;
100 ml grietinės;
keli lašai vanilės esencijos ar vanilinio cukraus pakelis.

Pagrindui skirtus miltus, cukrų, kakavos miltelius ir druską išmaišyti. Įtarkuoti šaltą sviestą ir peiliu kapoti, kol neliks sausų miltų. Sudėti grietinę, trynius ir tešlą išminkyti. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Įdarui skirtus produktus (išskyrus persikus), sumaišyti iki vientisos masės. Kepimo formą iškloti 2/3 tešlos, padarant ir aukštus kraštus, įpilti truputį varškės masės, sudėti persikus ir užpilti likusia varške. Užtarkuoti tešla. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Atšaldyti.

Receptą atsiuntė http://forelle.blogas.lt

Komentarai (16)


  • Lina 2012-09-22 14:30

    Na as irgi isikepiau vesinu dabar,bet manau,kad nelabai kas gausis tas skystis mane nervina ir jis man byra visas bandziau ant lekstes perdeti tai vos nesubyrejo. Tikiuosi kai atsals viskas bus gerai. siaip kilo labai graziai kai kepiau,bet gal truputi susmego kai isemiau is orkaites.


  • MANO RECEPTAS: 2011-12-12 20:52

    200gr sviesto
    175gr cukraus
    4 kiausiniai
    225gr miltu
    2 a.s. kepimo milteliu
    vanilinis cukrus
    5 v.s. pieno.
    Ismaisius ispilti i blekute ir kepti 180°C 10 min.
    Po to: 6 kiausiniai
    300gr cukraus
    vanilinis cukrus
    500gr varskes
    400gr grietines.
    Ismisius uzpilti ant apkepto pagrindo.
    Persikus (3 skardines po 850ml) nuvarvinti ir isdelioti ant pyrago.
    Kepti 180°C 35min.
    Pyragui atvesus, Isvirti Tortenguss (zele):
    3 pak. Tortenguss
    750 ml skyscio nuo persiku.
    Karsta Tortenguss saukstu uzpilti ant pyrago


  • ingriduks 2011-03-26 09:42

    manau aš irgi pabandysiu šį pyragėlį iškept draugams prie kavutės


  • jolita 2011-02-11 20:47

    na kepu jusu pyraga , ziuresiu kas gausis


  • Monika 2010-10-15 16:47

    Skaniai atrodo Reikes ismeginti
    Tik idomu ar varske nebuna kieta labai ir sprangi taip ja paruosiant? Noretusi cia tokios svelnios ir purios...


  • danute 2010-09-19 15:55

    as labai daznai kepu,super skanus pyragas


  • Lina 2010-09-19 14:19

    o man neisejo dar bekepant pradejo burbuliuot skystis is sonu(nzn gal del varskes,o gal del persiku),ir kai iskepiau,virsus normaliai,o apacia visa nuo skyscio plauke...nesupratau kodel taip gavos


  • (anonimas) 2010-03-20 10:33

    ragavau pas drauge labai patiko gryzus susiradau recepteli ir tikrai pabamdysiu pati iskepti seimai


  • evelinai 2010-02-22 13:20

    evelinute, palaikyti kol atves, juk nevalgyti tik ois orkaites istraukto, skrandziui negerai


  • strikse 2010-02-22 09:58

    puikus pyragas


Daugiau receptų