Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Raugintų kopūstų sriuba su spirgučiais
AUTORIUS:
G.
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
4 vienetai juodųjų pipirų (žirneliais)
4 vienetai laurų lapų (džiovinti lapeliai)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
100 gramų kiaulės lašinių (rūkyti, gali būti su mėsyte)
1 litras raugintų kopūstų
2 litrai vandens (šaltas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į puodą įpilame šaltą vandenį, sudedame raugintus kopūstus, įtarkuojame arba smulkiai įpjaustome vidutinio dydžio morką, įmetame lauro lapelius, juodųjų pipirų žirnelius ir įberiame šiek tiek druskos. Vietoje druskos, galima dėti ir daržovių sultinio kubelių arba „vegetos“. Tačiau nepadauginkite sūrumo - jo dar suteiks spirgučiai!!!
Puodą statome ant ugnies ir verdame. Kartais paragaujame raugintus kopūstus ir morkas.
Kai daržovės išvirs ir taps minkštos, paruošime spirgučius.
Rūkytus lašinukus supjaustome kubeliais ir kepiname keptuvėje, kol gražiai apkeps ir išsiskirs riebalai.
Tada į keptuvę suberiame smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir pakepiname, kol jis gražiai pagels.
Tuomet visą keptuvės turinį supilame į puodą ir dar minutę paverdame.
Išjungiame ugnį, įberiame arbatinį šaukštelį cukraus ir pamaišome.
Ragaujame, jei trūksta druskos, įberiame dar pagal savo skonį.
Valgyti primygtinai rekomenduoju su virtomis su lupenomis bulvėmis.
Ši sriuba puikiai atgaivina skrandį po audringų švenčių. Na, bet tai turbūt puikiai žinote patys.
Viskas!
Skanaus!

Raugintų kopūstų sriuba su spirgučiais

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į puodą įpilame šaltą vandenį, sudedame raugintus kopūstus, įtarkuojame arba smulkiai įpjaustome vidutinio dydžio morką, įmetame lauro lapelius, juodųjų pipirų žirnelius ir įberiame šiek tiek druskos. Vietoje druskos, galima dėti ir daržovių sultinio kubelių arba „vegetos“. Tačiau nepadauginkite sūrumo - jo dar suteiks spirgučiai!!!
Puodą statome ant ugnies ir verdame. Kartais paragaujame raugintus kopūstus ir morkas.
Kai daržovės išvirs ir taps minkštos, paruošime spirgučius.
Rūkytus lašinukus supjaustome kubeliais ir kepiname keptuvėje, kol gražiai apkeps ir išsiskirs riebalai.
Tada į keptuvę suberiame smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir pakepiname, kol jis gražiai pagels.
Tuomet visą keptuvės turinį supilame į puodą ir dar minutę paverdame.
Išjungiame ugnį, įberiame arbatinį šaukštelį cukraus ir pamaišome.
Ragaujame, jei trūksta druskos, įberiame dar pagal savo skonį.
Valgyti primygtinai rekomenduoju su virtomis su lupenomis bulvėmis.
Ši sriuba puikiai atgaivina skrandį po audringų švenčių. Na, bet tai turbūt puikiai žinote patys.
Viskas!
Skanaus!

Receptą atsiuntė G.

Komentarai (26)


  • did 2015-04-11 13:51

    na visai nieko jaigu įdedi dar šviežių daržovių pavirt kartu :)


  • niaaam! 2015-02-28 02:30

    Kaaaaip užsimaniau šito gėrio :)

    p.s.
    Juoką kelia visokie sveikos mitybos ir neapdoroto maisto propaguotojai, ištisai lendantys į panašius receptus :) Matyt, salotų lapai neužganėdina, kad vis įlenda ir seilę varvina, ir iš pavydo rašinėja piktus komentarus :D


  • sievis 2012-01-18 01:43

    tik ne vegeta, yra milijonai kitu prieskoniu be konservantu


  • ana 2011-01-12 10:32

    niekur nerandu troskintu kopustu su neluptom bulvem???


  • vitska 2011-01-10 08:38

    valgykit viską,iskyrus su "E" uznuodytą maistą ir jauskyt normą!!!!!!!!!!tada jokiu bedu nebus!!!!! :super: is gero gyvenimo skrandzio bedos prasideda :-(


  • ana 2011-01-09 23:30

    rytoj perku ir darau ;-) aciu


  • G. 2011-01-09 17:35

    Ana, kol kopustai suminksteja. :) Na drasiai pusvalandi virk, o paskui kas 5 min. paraugauk koki kopusteli is puodo, ar minkstas. :)


  • ana 2011-01-09 14:07

    Aciu bandysiu i salta o kiek laiko virti?


  • G. 2011-01-05 20:38

    Ana, kopustus reikia deti i salta vandeni. Verdame kol suminkstes. Turbut per trumpai verdi. ;)


  • ana 2011-01-05 15:05

    O man visada kieti kopustai gaunasi gal juos isvertus is stiklainio plaut .mirkyt ar 1val virt?


Daugiau receptų