Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Ritos kibinai

  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Iš miltų, kiaušinių, grietinės, 225 g sviesto bei šiek tiek druskos užminkome tešlą. Reikia minkyti tol kol nelips prie rankų. Užminkytą tešlą dedame 1 val į šaldytuvą.
Įdarui smulkiai supjaustome mėsą (malta netinka), smulkiai supjaustome svogūnus. Į mėsą sudedame svogūnus, prieskonius, ištirpintus 25 g sviesto ir šiek tiek vandens. Viską gerai išmaišome.
Tešlą kočiojame, padarom norimo dydžio apskritimus, dedame įdaro ir formuojame kibinus. Dedame į skardą, patepame kiaušinio tryniu, išplaktu su šaukštu vandens.
Kepame apie 40 min 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai (75)


  • Agnei 2017-03-23 18:45

    Pirmiausia sutriname kambario temperaturos sviesta su miltais, druska, cukrumi. Tada sumaisome grietine su kiausiniais. Tada viska gerai isminkome ir dedame tesla i saldytuva pusvalandziui. Mesos idarui geriausia smulkiai supjaustyti kiaulienos sprandine, bet galima imti ir farsa. I mesa ipjaustome svogunu, pilame truputi vandens ir imaisome truputi sviesto, kad kibinai butu sultingesni.


  • Milda 2017-03-23 18:39

    Jei varskes idaras (varske, kiausinis, paletrunas ar spinatai) per skystas, idedu tarkuoto fermentinio surio.


  • agne 2016-10-11 10:53

    O ka su sviestu daryt? Istirpint ar ka pries dedant i tesla?


  • Sandra 2016-02-29 17:03

    Ziauriai skanus kibinai gavosi! Aciu uz recepta


  • Kristina 2015-02-16 10:30

    Kuo puikiausiai tinka ir malta mesa.


  • Virginija 2015-02-08 09:48

    Labai saunus receptas, kibinai isejo labai skanus. Aciu uz recepta.


  • Varske 2014-10-28 12:25

    500gr varskes,1v.s.grietines, 1v.s.sviesto, 2v.s. paletruno, 1 kiausinis, druska.


  • Ogi 2014-10-21 11:28

    varskes idaras kibinams toks pat kaip ir bandelems ar pyrageliams: varske, kiausinis, druska, cukrus (galima prideti spinatu).


  • Jane 2014-09-23 19:30

    niekur nerandu kibinu recepto su varskes idaru. Kaip paruosti varskes idara?


  • to Rita 2013-11-20 13:58

    Wow, įdomu kokį gi darbą dirbate 25 metus, jei nežinote, kad tikriems kibinams NIEKADA nenaudojama malta mėsa. Turbūt maksimoj kepate. Su malta mėsa geriausiu atveju yra mėsos pyragėliai, bet ne kibinai. Tikri kibinai tik su kapota mėsa, ir taškas. Čia jau pati klaidini, ir mažo to, labai įžūliai. Ar ne gėda?


Daugiau receptų