Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Salotos „Saulėgrąža“
AUTORIUS:
Vita
INGREDIENTAI:
šiek tiek bulvių (virtos)
šiek tiek vištos filė (virta)
šiek tiek kiaušinių (virti)
šiek tiek majonezo
šiek tiek juodųjų alyvuogių
šiek tiek pievagrybių
šiek tiek sviesto
šiek tiek lydyto sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai reikės „Pringles“ bulvių traškučių.
Pirmas sluoksnis: virtos, stambia tarka sutarkuotos bulvės bei smulkinka vištienos filė, tepame majonezu.
Antras sluoksnis: kepti svieste pievagrybiai (galima baravykų), tepame majonezu.
Trečias sluoksnis: virti kiaušiniai, sutarkuoti stambia tarka, tepame majonezu.
Ketvirtas sluoksnis: lydytas sūris, sutarkuotas stambia tarka, tepame majonezu.
Penktas sluoksnis: virti kiaušinių tryniai sumaigomi šakute (šio sluoksnio majonezu tepti nereikia) ir jais gražiai apibarstome patiekalą.
Juodąsias alyvuoges pjaustome į 4 dalis, apdėliojame salotas. Pagamintas salotas palaikome šaldytuve apie 12 valandų, prieš patiekiant ant stalo kraštus apdėliojame „Pringles“ traškučiais.
Salotas kūriau ne aš, bet radau ir padariau dukrytės krikštynoms, stalą puošia super, be to dar ir skanu.
Skanaus.

Salotos „Saulėgrąža“

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Papildomai reikės „Pringles“ bulvių traškučių.
Pirmas sluoksnis: virtos, stambia tarka sutarkuotos bulvės bei smulkinka vištienos filė, tepame majonezu.
Antras sluoksnis: kepti svieste pievagrybiai (galima baravykų), tepame majonezu.
Trečias sluoksnis: virti kiaušiniai, sutarkuoti stambia tarka, tepame majonezu.
Ketvirtas sluoksnis: lydytas sūris, sutarkuotas stambia tarka, tepame majonezu.
Penktas sluoksnis: virti kiaušinių tryniai sumaigomi šakute (šio sluoksnio majonezu tepti nereikia) ir jais gražiai apibarstome patiekalą.
Juodąsias alyvuoges pjaustome į 4 dalis, apdėliojame salotas. Pagamintas salotas palaikome šaldytuve apie 12 valandų, prieš patiekiant ant stalo kraštus apdėliojame „Pringles“ traškučiais.
Salotas kūriau ne aš, bet radau ir padariau dukrytės krikštynoms, stalą puošia super, be to dar ir skanu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vita

Komentarai (92)


  • Zita 2017-02-09 09:36

    Labai.grazi puosmena stalui.dar negaminau skonis pagal sudeti.taip pat turetu buti skanus.butinai pasigaminsiu


  • Lina 2015-06-11 13:14

    cipsai skaniausi


  • Janina 2015-02-06 19:52

    Labai grażiai manau ir skaniai.


  • Genutė 2014-10-26 13:33

    Tik nesupratau kaip padaryti ,kaip išimti iš indo


  • Angelė 2014-05-04 13:31

    Mano visi kolegos darbe yra ne lietuviai,tai jie buvo sužavėti,fotografavo,gyrė,o ypač filipinietis,jam labai patiko skonis su čipsais.Dėkoju Vitai.


  • Inga 2013-03-04 11:21

    Dariau sunaus gimtadieniui ir labai patiko :super: . ir grazu ir tikrai labai skanu :super:


  • milda 2012-01-06 13:12

    nesuprantu ko cia rietis,man pati ideja atrodo super, dar neisbandziau bet isivaizduoju kad stala labai graziai turetu papuost, o ingredientus juk patys kokius norit galit susimaisyt (kaip autore raso) nieks gi nevercia verst kalno majonezo ir daryt jovalo. juo labiau jei cipsai nepatinka nieks nevercia ju valgyt, juk tai tik dekoracija. mane tai jau tikrai uzkniso baltos misraines bliuduose tradiciskai patiektos,taip kad butinai pabandysiu:) juolab manau kad mano dukrytei kuri yra labai nevalgi taippat patiks:)


  • koks skirtumas 2012-01-02 17:54

    SKAITYT IŠMOKIT :Pirmas sluoksnis: virtos, stambia tarka sutarkuotos bulvės bei smulkinka vištienos filė, tepame majonezu.


  • Alyva 2011-12-30 19:27

    O tarp ko vištieną dėt? Vietoj duonos prie mišrainės? :-D


  • Violeta 2011-04-20 14:40

    jo receptas tai ok o kur vistiena? skaiciau tuos sluoksnius bet nepastebejau :) :-) :-)


Daugiau receptų