Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Šiuškės

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Šis patiekalas vadinamas įvairiai: švilpikais, prėskučiais ir pan. Na, o mano giminėj šias „bandutes“ įprasta vadinti šiuškėmis. Daugelis šiame recepte nenaudoja varškės, tačiau varškė labai pagerina skonį, suteikia minkštumo bei purumo.
Virtas bulves sutrinkite. Gautą bulvių košę sumaišykite su varške.
Įmuškite porą kiaušinių, berkite druskos, miltų ir gerai viską ištrinkite.
Ant miltais pabarstyto stalviršio, paėmę gerą gumulą masės, voliokite volelius. Tuomet suplokite ir supjaustykite kvadratėliais.
Kepimo skardą patepkite aliejumi, pabarstykite miltais ir sudėkite šiuškes.
Šaukite į vidutinio karštumo orkaitę ir kepkite tol, kol šiuškės gražiai paruduos.
Kepti galima ir keptuvėje su aliejumi.
Skaniausia su grietinės-sviesto-grybų padažu.
Padažui grybus nuplikykite verdančiu vandeniu ir pabrinkinkite 15 minučių. Skysčio paskui neišpilkite, pasilikite pusę stiklinės padažui atskiesti.
Svogūną su išmirkusiais grybais susmulkinkite ir pakepinkite su alyvuogių aliejumi. Kai svogūnas pagels, sudėkite grietinę, sviestą ir įpilkite grybų sultinio. Dar pakaitinkite ir padažas paruoštas. Padažo tirštumą galite reguliuotis patys, įpildami daugiau ar mažiau grietinės bei sultinio.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Lijana D.

Komentarai (22)


  • AGNE 2012-03-07 09:57

    SENAS ir labai skanus patiekalas


  • neringa 2012-02-26 00:39

    man tai patiko....


  • Dalia Jakubseviciene 2012-01-03 11:53

    mano vyro labiausiai megstamas


  • Noori 2011-11-13 19:34

    yayyyyyyyyyyyy kaip ilgai as sito recepto ieskojau!!! Suskes, pats skaniausias mano mociutes (AA) patiekalas. HMMMMM vaikystes skonis


  • renata 2011-05-18 09:27

    as tai isverdu bulves atausinu jas sumalu mesmale tada dedu kiausiniu druskos ir miltu tiek kad neliptu prie ranku ranka isminkius tesla po truputi dedu ant lentos kocioju voleli ir pjaustau peiliu tada dedu i keptuve ir kepu riebaluose ir gaunasi labai skaniai.


  • DarkSecret 2011-02-18 15:04

    siandien gaminau- super, labai purus gavosi


  • DarkSecret 2011-01-07 21:14

    Labai puikus patiekalas...ji galima pateikti kaip pagrindini arba kaip garnyra. Kai netingiu, tai gaminu... tik nesu bandzius su varske, bet art. metu tikrai isbandysiu ir su varske.


  • ji 2011-01-07 20:44

    labai skanus ir zinomas patiekalas, tik kazkodel nepelnytai lietuviu uzmirstas


  • Indre 2010-08-12 10:00

    labas


  • kaka 2010-08-11 19:43


Daugiau receptų