Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Skaniausia višta, kepta orkaitėje

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištą paruošiame dieną prieš kepimą: nuplauname, įdedame į puodą ir ruošiame prieskonių mišinį iš druskos, pipirų, kario, čiobrelių, kmynų. Juo įtriname vištą.
Česnakus nuplauname, nulupame ir smulkiai supjaustome, o kai baigiame, šiais gabaliukais apibarstome vištą.
Vištą apipurškiame aliejumi ir aplaistome citrinos sultimis. Uždengiame maistine plėvelė ir dedame į šaldytuvą.
Kitą dieną vištieną dedame į skardą, šalia sudedame nuplautas ir nuluptas bulves, kurias padruskiname ir pabarstome čiobreliais bei apšlakstome aliejumi, o šalia jų - obuolius.
Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1-1,5 val, kol višta apskrus.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Martyna

Komentarai (10)


  • Mantas 2012-06-17 17:22

    Apslakstes vistuke citrinu sultimis dar truputi cukraus pabarstau, arba medaus arbatini sauksteli


  • dana 2012-03-03 15:05

    labai neskani vista :bloga


  • Nerijus 2011-11-13 18:27

    Labai skani vista. Galetumet detaliau paaiskinti kaip elgtis su bulvem, kokio dydzio turetu buti ir ta pati su obuoleis. Kepiau, ir labai patiko. Aciu


  • Agne 2011-06-10 13:46

    Noreciau, kad Andrius kada i svecius pakviestu savo vistos paragaut..) Matosi neblogas kulinaras


  • giedre 2011-05-14 18:11

    o jai puse vistos kaip iskepti tada?


  • DarkSecret 2011-01-30 22:06

    Labai skanus marinatas, mėsytė gaunasi pasakiško skonio, ačiū


  • (anonimas) 2010-12-30 15:59


  • Andrius 2010-10-23 16:09

    Labai superine vista gaunasi. Asmeniskai as prieskoniu misiniui dar dedu sauksta medaus. Ir kepu uzdengatame stikliniame puode. Apacioj po vista (kartais ir pasonese) pridedu pjaustytu bulviu ir morku apteptu su majonezu, bei pabarstytu pipirais ir druska, dar paslakstau sauksta ar pora saukstu alyvuogiu aliejaus. Pabaigoj kepimo nukeliu dangti, kad labiau apskrustu veliau dar apaverciu vista kita puse i virsu, kad apkeptu ir ji.
    Dekui uz recepta, pats prieskoniu misinys paprastas kaip dvi kapeikos o rezultatas visada dziuginantis, reikia tik nepagailet laiko pauksciui padrybsoti saldytuve su prieskoniais ir gerai pasimarinuot.


  • Martyna 2010-02-26 17:12

    Ačiū


  • akvilė 2010-02-26 15:14

    MMMMMM.. kaip skaniai atrodo


Daugiau receptų