Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Skaniausias obuolių pyragas
AUTORIUS:
Sandrius
INGREDIENTAI:
270 gramų cukraus
5 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių
360 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Susipjaustome obuolius. Realiai jų kiekis priklauso nuo pačių obuolių dydžio.
Išlydome sviestą. Supilame jį ant cukraus ir vanilinio cukraus bei išmaišome.
Sudedame kiaušinius. Išsukame.
Į jau turimą masę beriame miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome. Gauta masė laikui bėgant stingsta.
Dviem penktadaliais tešlos padengiame kepimo popieriumi išklotą formą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto, galima šaukštą vis pamirkykit šaltame vandenyje.
Pusę obuolių kiekio paklojame ant tešlos.
Uždengiame kitais dviem penktadaliais tešlos. Antrasis obuolių sluoksnis.
Galiausiai sudedame ant viršaus likusią tešlą.
Pyragas kepamas 175 laipsnių temperatūroje 30 min.
Iškeptą pyragą galite apibarstyti cukraus pudra, kakava bei cinamonu.
Skanaus.

Skaniausias obuolių pyragas

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Susipjaustome obuolius. Realiai jų kiekis priklauso nuo pačių obuolių dydžio.
Išlydome sviestą. Supilame jį ant cukraus ir vanilinio cukraus bei išmaišome.
Sudedame kiaušinius. Išsukame.
Į jau turimą masę beriame miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome. Gauta masė laikui bėgant stingsta.
Dviem penktadaliais tešlos padengiame kepimo popieriumi išklotą formą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto, galima šaukštą vis pamirkykit šaltame vandenyje.
Pusę obuolių kiekio paklojame ant tešlos.
Uždengiame kitais dviem penktadaliais tešlos. Antrasis obuolių sluoksnis.
Galiausiai sudedame ant viršaus likusią tešlą.
Pyragas kepamas 175 laipsnių temperatūroje 30 min.
Iškeptą pyragą galite apibarstyti cukraus pudra, kakava bei cinamonu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Sandrius

Komentarai (62)


  • Anzela 2017-07-28 15:04

    Noriu pasakyti kokios seimininkes tokie ir kepiniai!!!visada kepu si pyraga ir labia skaniai gaunasi.aisku kazkokius produktus pakoreguoji,ir kepu savo nuoziura ilgiau ar maziau.


  • Simona 2017-01-09 19:27

    Ar tikrai 270g cukraus???


  • Donata 2016-10-18 20:33

    Labai labai sknus ta pati vakara neliko..?


  • rada 2016-08-06 20:22

    Pyragas turi kepti karstesneje temperaturoje ir tikrai ne 30 min, o 1 val. Nebent megstate zalia tesla


  • Gabriele 2016-07-13 16:32

    Nail islydyti sviesta? Ar ant ugnies ar ka
    mbario temperaturoje?


  • Nijolė 2015-11-14 13:23

    Vakar išbandžiau pats skaniausias iš visų...


  • Reda 2015-10-08 10:15

    Labai skanus pyragas ;)


  • Grazina 2015-08-13 09:06

    kad kepasi 30 min tai tikrai melagyste,kepiau beveik valanda.


  • krista 2015-07-06 21:06

    Ziaurei geras receptas!Aciu;))))labai skanus


  • Dana 2015-02-08 20:11

    Gal ir skaniai gausis bet puses valandos kepimui tikrai neuztenka.jau valanda kepu ir dar neiskepes.nezinau kas cia ne taip


Daugiau receptų