Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Šokoladiniai ledai

Recepto autorius: Nereikia net ledų gaminimo aparato - viskas labai paprastai pagaminama ir be jo. Sustingo idealiai - jokių ledų kristaliukų, kaip dažnai būna gaminant ledus be ledų gaminimo ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Į puodą pilame pusę grietinėlės ir kakavos miltelius. Kaitiname nuolat maišydami, kad nebūtų kakavos gumuliukų ir grietinėlė neprisviltų. Užviriname, tuomet sumažiname ugnį iki mažos, ir maišydami paverdame grietinėlę apie 30 sekundžių.

  2. Nuimame nuo viryklės, sudedame sulaužytą šokoladą ir maišome, kol ištirps. Supilame likusią pusę grietinėlės, išmaišome.

  3. Gautą masę pilame į didesnį dubenį (puodą kuo geriau išgramdome, bet neplauname). Galima perkošti per sietelį, kad nebūtų likusių kakavos gumuliukų.

  4. Tame pačiame puode ant vidutinės ugnies maišydami pakaitiname pieną, druską ir cukrų, kol cukrus ištirps.

  5. Atskirame dubenyje išplakame trynius.

  6. Plona srovele, maišydami pilame pieną į trynius, esančius dubenyje. Išmaišome iki vientisos masės ir pilame atgal į puodą, maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol masė pradės tirštėti. Aš viriau apie 15 minučių, masė tapo kisieliaus konsistencijos.

  7. Kiaušinių masę perkošiame per sietelį ir sumaišome su šokoladine mase. Įmaišome vanilinį cukrų.

  8. Atvėsiname ledų masę (tą reikėtų padaryti pakankamai greitai, t.y. nepalikti stovėti, kol atvės pati, - galima tiesiog maišyti šaukštu, kol atvės) ir statome į šaldytuvą, kad atvėstų visiškai.

  9. Tuomet su tuo pačiu dubeniu statome į šaldymo kamerą ir paliekame 2 valandoms.

  10. Po 2 valandų ledų masę gerai išplakame mikseriu. Vėl statome į kamerą 2 valandoms.

  11. Tuomet vėl išplakame mikseriu.

  12. Kai išplaksime antrą kartą - supilame į indą, kuriame šaldysite ledus, ir paliekame sustingti. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai

Komentarai


Daugiau receptų