Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tamsus medaus tortas su džiovintomis slyvomis
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Tortas skaniausias pastovėjęs ne mažiau nei 2 dienas (!). Biskvitai pakankamai "sunkūs", tad jiems reikia laiko sugerti sulaistymą, kremą. Drėgnas, meduolinio skonio ir kvapo, Tortas skaniausias pastovėjęs ne mažiau nei 2 dienas (!). Biskvitai pakankamai "sunkūs", tad jiems reikia laiko sugerti sulaistymą, kremą. Drėgnas, meduolinio skonio ir kvapo, su gaiviu kremu ir saldžiu slyvų prieskoniu. Kepant visi namai kvepėjo meduoliais. Ingredintientų kiekis skirtas 21 - 24 cm apvaliai formai. (...daugiau) Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
350 gramų miltai
200 gramų cukraus
200 gramų kepinių margarino
180 gramų dirbtinio medaus
3 vienetai kiaušinių
3 arbatiniai šaukšteliai sodos
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
0.3 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
Kremui:
450 mililitrų grietinėlės
450 mililitrų grietinės
4 valgomieji šaukštai cukraus
3 valgomieji šaukštai cukraus pudros
15 gramų želatinos
šiek tiek citrinų sultys
šiek tiek džiovintų slyvų
Sulaistymui:
250 mililitrų juodosios arbatos (sultys arba alkoholis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminame biskvitą: cukrų, medų, margariną, prieskonius dedame į puodą ir maišydami kaitiname, kol viskas ištirps. Masę atvėsiname tiek, kad galėtume supilti plaktus kiaušinius (turi būti maloniai šilta, bet ne karšta, nes sutrauks kiaušinius). Viską gerai išmaišome.
2.
Supilame actu nugesintą sodą ir greitai maišome, kol soda putoja.
3.
Po truputį beriame miltus. Miltų reikia tiek, kad gautume grietinės tirštumo tešlą. Aš subėriau apie 370 gr. Jų kiekis priklausys ir nuo kiaušinių dydžio, tad tikslaus neįvardinsiu.
4.
Visą tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 190 C orkaitėje apie 1 valalndą. Po 45 min. patikrinkite biskvitą mediniu pagaliuku, ir jei jis aplipęs tešla - kepkite dar.
5.
Iškeptą biskvitą atvėsiname ir supjaustome į plonus 5 papločius. Papločių kiekis gali skirtis priklausomai nuo to, kokio skersmens formoje kepsite.
6.
Gaminame gremą: želatiną užpilame 45 ml. šalto vandens ir pastatome išbrinkti.
7.
Grietinėlę išplakame iki standumo su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties (ant peilio galiuko).
8.
Grietinę truputį paplakame su cukraus pudra (galima naudoti ir cukrų, bet gali jaustis jo kristaliukų). Sumaišome su grietinėle, įpilame citrinos sulčių pagal skonį.
9.
Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname (!!!), plona srovele pilame į kremą ir mažiausiu mikserio greičiu labai trumpai paplakame - tik kad sumaišyti želatiną su kremu. Jei sumaišius grietinėlę su grietine kremas būna pakankamai standus - želatinos galite ir nenaudoti.
10.
Sudedame pjaustytas džiovintas slyvas. Jei kremas nepakankamai standus tepimui, palaikome šaldytuve.
11.
Surenkame tortą: kiekvieną biskvitą sulaistome ir sutepame kremu. Paliekame nakčiai, kad sustingtų.
12.
Papuošimui nupjoviau pakilusį biskvito viršų ir sumaliau jį trintuvų į trupinius. Tortą aptepiau trupučiu kremo (be slyvų) ir apibarsčiau trupiniais.

Tamsus medaus tortas su džiovintomis slyvomis

Recepto autorius: Tortas skaniausias pastovėjęs ne mažiau nei 2 dienas (!). Biskvitai pakankamai "sunkūs", tad jiems reikia laiko sugerti sulaistymą, kremą. Drėgnas, meduolinio skonio ir kvapo, ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Biskvitui: Kremui: Sulaistymui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Gaminame biskvitą: cukrų, medų, margariną, prieskonius dedame į puodą ir maišydami kaitiname, kol viskas ištirps. Masę atvėsiname tiek, kad galėtume supilti plaktus kiaušinius (turi būti maloniai šilta, bet ne karšta, nes sutrauks kiaušinius). Viską gerai išmaišome.

  2. Supilame actu nugesintą sodą ir greitai maišome, kol soda putoja.

  3. Po truputį beriame miltus. Miltų reikia tiek, kad gautume grietinės tirštumo tešlą. Aš subėriau apie 370 gr. Jų kiekis priklausys ir nuo kiaušinių dydžio, tad tikslaus neįvardinsiu.

  4. Visą tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 190 C orkaitėje apie 1 valalndą. Po 45 min. patikrinkite biskvitą mediniu pagaliuku, ir jei jis aplipęs tešla - kepkite dar.

  5. Iškeptą biskvitą atvėsiname ir supjaustome į plonus 5 papločius. Papločių kiekis gali skirtis priklausomai nuo to, kokio skersmens formoje kepsite.

  6. Gaminame gremą: želatiną užpilame 45 ml. šalto vandens ir pastatome išbrinkti.

  7. Grietinėlę išplakame iki standumo su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties (ant peilio galiuko).

  8. Grietinę truputį paplakame su cukraus pudra (galima naudoti ir cukrų, bet gali jaustis jo kristaliukų). Sumaišome su grietinėle, įpilame citrinos sulčių pagal skonį.

  9. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname (!!!), plona srovele pilame į kremą ir mažiausiu mikserio greičiu labai trumpai paplakame - tik kad sumaišyti želatiną su kremu. Jei sumaišius grietinėlę su grietine kremas būna pakankamai standus - želatinos galite ir nenaudoti.

  10. Sudedame pjaustytas džiovintas slyvas. Jei kremas nepakankamai standus tepimui, palaikome šaldytuve.

  11. Surenkame tortą: kiekvieną biskvitą sulaistome ir sutepame kremu. Paliekame nakčiai, kad sustingtų.

  12. Papuošimui nupjoviau pakilusį biskvito viršų ir sumaliau jį trintuvų į trupinius. Tortą aptepiau trupučiu kremo (be slyvų) ir apibarsčiau trupiniais.

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai

Komentarai


Daugiau receptų