Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Tarkuotų bulvių cepelinai

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Ingridientuose nurodyta mėsos įdaro kiekiai. Jei norite cepelinus gaminti su kitu įdaru, žiūrėkite žemiau.

Mėsos įdarui mėsą sumalkite mėsmale, dėkite riebaluose ar aliejuje pakepintus smulkiai pjaustytus svogūnus, druską ir viską gerai išmaišykite.

Cepelinų masei nuluptas bulves sutarkuokite ir per marlę nuspauskite. Nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkę. Virimui skirtas bulves išvirkite su odele, nulupkite, gerai sutrinkite ir sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Pridėkite druskos ir masę gerai išminkykite. Taip paruošta bulvių masė padalinama vienodo dydžio gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio daromas ant rankos delno paplotėlis, į kurio vidurį dedamas paruostas mėgiamas įdaras. Tradiciškai su mėsos įdaru daromi apvalūs cepelinai, o su varške - pailgi.
Cepelinai verdami pasūdytame vandenyje didesniame puode. Į vandenį dėti po kelis, kad vanduo nenustotų viręs. Verdama apie 20 minučių.
Patiekiami užpilti padažu. Prie cepelinų su mėsos įdaru geriausiai tinka rūkytos šoninės spirgučiai, pakepinti su smulkintais svogūnais, paskui pridėjus dar ir grietinės. Su varškės ir grybų įdarais geriausiai tinka sviesto-grietinės padažai, nors galima užpilti ir spirgučiais.

Varškės įdaras: 200 g varškės, 1 kiaušinis, cukraus, druskos.
Į varškę įmušame kiaušinį, pridedame truputį cukraus ir druskos, gerai ištriname.

Grybų įdaras: 60 g džiovintų grybų, 60 g svogūnų ropučių, 60 g sviesto, pipirų, druskos. Nuplautus grybus su prieskoniais išverdame ir supjaustome siauromis juostelėmis. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepiname iki gelsvumo svieste, sudedame supjaustytus grybus, paskaniname maltais ir kvepiančiaisiais pipirais, cukraus ir druskos ant peilio galo.

Komentarai (22)


  • marius 2014-12-01 13:33

    cepelinai jega


  • Stasė 2014-08-15 22:01

    Dar greitesni cepelinai.Sutarkuoti 6 bulves,truputi su ranka nuspausti skystį,kai nusistovės krakmolas,jį dėti į tarkius ir dar į tarkius reikia įberti 6 šaukštus miltų mišinio ,,cepelinams,,.Kol paruošit įdarą, mišinys išbrinks,tarkiai sutvirtės ir paruošit greitai ir skanius cepelinus.


  • ašai 2014-08-15 12:47

    aš šiandien virsiu'greitcepelinių",6 virtos bulvės 6 žalios,krakmolas ir bus su varškyte cepai.Greitai,per pusvalandį.


  • oksana 2012-04-19 00:12

    kaip.galima.cepelinus.pasigamint


  • emma 2011-06-10 22:22

    cepelinus darau pagal save,pagal savo skoni))) ir be recepto....o jei naudojat uzsienietiskas bulves(jos istikruju maziau krakmolingos)tad patarciau i bulviu mase ideti 2-3 saukstus krakmolo.....


  • zydrunas 2011-06-10 18:50

    lietuvoje gaminti visada skanus ,bandziau daug kartu gaminti svedijoje ,ten gyvenu,isvirti kad netruktu galima tiktai antru virimu tam paciam vandenyje kur vireme pirmuosius ,nes cia vis delto ne lietuviskos bulves ir mazai krakmolo .


  • artas arturas 2011-06-10 18:22

    nei vienoje kavineje negaliu susilaikyt pries cepelinus,matyt,jau jiems liga! bet negaliu pakest saldytu ir su jautiena,tik naturalius su kiauliena!!!uz tuos kur sakiau,nemokeciau ir palikciau!!!:-{{{


  • uk.lutonas 2011-06-10 14:49

    jau sesi metai kaip verdu cepelinus uk,bet kokias bulves naudoju,dedu virtu bulviu,kurias isverdu jau nuskustas,sutrinu,dedu krakmola kuris nusistovi nusunkus bulves,bet neplikinu,visada geri,minksti kaip pukas gaunasi,o i senu bulviu tarke idedu vitamino C tablete,kad butu balti ir nepajuostu.I kugeli ir dedu tablete,baltas kaip sniegas.


  • Jolanta 2011-06-10 14:31

    as dedu bent jau 1 kiaushini i bulviu mase man niekada neizteshta


  • Daina 2011-06-10 14:19

    Skaitau komentarus ir matau, kad jum cepelinai ištižo.O ištižo todėl, kad per daug virtų bulvių dedat. Faktiškai yra nerealu 1kg bulvių dėti 0.5 kg virtų bulvių. Jų reikia tik trečdalio.Ir dar geras patarimas. Dedat jūs virtų bulvių ar ne (nes galima jų ir nedėti), bet visą laiką nupylę sunką, krakmolą užplikykite verdančiu vandeniu, intensyviai maišant.Vandenio pilkite nedaug, kad gautųsi tampri masė, tuomet cepelinai tikrai nepairs ir kokioje jūs šalyje bebūtumėt.


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...