Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tortas „Medutis“
AUTORIUS:
Irina
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus (kremui)
100 gramų cukraus (tešlai)
1 stiklinė medaus (tešlai)
2 vienetai kiaušinių (tešlai)
350 gramų kvietinių miltų (tešlai)
300 mililitrų grietinėlės (35 proc. riebumo, kremui)
1 arbatinis šaukštelis sodos (tešlai)
100 gramų sviesto (tešlai)
800 gramų grietinės (kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Tešla:
Į vieną dubenėlį sudėti cukrų, sodą, kiaušinius, medų ir sviestą, ir padėti ant vandens vonios. Vandens vonioje ištirpiname visus produktus iki vientisos masės, bet reikia nuolat maišyti ir stebėti kiaušinius, nes jie gali išvirti.
Nuimti nuo vandens vonios ir atvėsinti. Po to įdėti kvietinių miltų, viską labai geria išmaišyti. Uždengti maisto plevele ir padėti į šaldytuvą nakčiai. (šaldytuve tešlą laikiau ~ 12 val.)
Ryte ištraukti tešlą iš šaldytuvo ir palikti kambario temperatūroje 3-4 val.
Tuo metu paruoškite 6 kepimo popieriaus lapelius (pagal jūsų kepimo skardos dydį). Naudojant tam tikro diametro lėkštę (mano atvejų tai buvo 28 cm) ant kiekvieno popieriau lapelio nupieškite apskritimus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Ant kiekvieno paruošto kepimo lapelio įdėkite po 2-3 šaukštus tešlos ir ištepkite ją pagal nupiešto apskritimo plotį. Taip padarykite su visais lapeliais.
Kepkite būsimo torto „blynus“ 7-10 min. iki auksinės rudos spalvos. Atvėsinkite. Atsargiai nuimkite nuo jų kepimo popierius. Turėtumėte gauti 6 „blynus“, vieną iš kurių naudosime pabarstymui, todėl paskutinį geriausiai iškepti iki tamsiai rudos spalvos.

Kremas:
Suplakti grietinę su cukrumi. Grietinėlę išplakite atskirai iki putų. Viską sujungti ir sumaišyti iki vientisos masės.

Papločius pertepti kremu. Likusiu kremu aptepti viršų ir šonus. Apibarstyti trupiniais.

SkAnAuS!

Tortas „Medutis“

  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešla:
Į vieną dubenėlį sudėti cukrų, sodą, kiaušinius, medų ir sviestą, ir padėti ant vandens vonios. Vandens vonioje ištirpiname visus produktus iki vientisos masės, bet reikia nuolat maišyti ir stebėti kiaušinius, nes jie gali išvirti.
Nuimti nuo vandens vonios ir atvėsinti. Po to įdėti kvietinių miltų, viską labai geria išmaišyti. Uždengti maisto plevele ir padėti į šaldytuvą nakčiai. (šaldytuve tešlą laikiau ~ 12 val.)
Ryte ištraukti tešlą iš šaldytuvo ir palikti kambario temperatūroje 3-4 val.
Tuo metu paruoškite 6 kepimo popieriaus lapelius (pagal jūsų kepimo skardos dydį). Naudojant tam tikro diametro lėkštę (mano atvejų tai buvo 28 cm) ant kiekvieno popieriau lapelio nupieškite apskritimus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Ant kiekvieno paruošto kepimo lapelio įdėkite po 2-3 šaukštus tešlos ir ištepkite ją pagal nupiešto apskritimo plotį. Taip padarykite su visais lapeliais.
Kepkite būsimo torto „blynus“ 7-10 min. iki auksinės rudos spalvos. Atvėsinkite. Atsargiai nuimkite nuo jų kepimo popierius. Turėtumėte gauti 6 „blynus“, vieną iš kurių naudosime pabarstymui, todėl paskutinį geriausiai iškepti iki tamsiai rudos spalvos.

Kremas:
Suplakti grietinę su cukrumi. Grietinėlę išplakite atskirai iki putų. Viską sujungti ir sumaišyti iki vientisos masės.

Papločius pertepti kremu. Likusiu kremu aptepti viršų ir šonus. Apibarstyti trupiniais.

SkAnAuS!

Receptą atsiuntė Irina

Komentarai (37)


  • inqa 2016-07-27 23:14

    Oo skanu


  • Ugne 2015-12-21 15:19

    Ir dar jokiu sviestu ir t.t. Kepu daznai. Ir cia yra megiamiausias mano seimos ir sveciu tortas.


  • Ugne. 2015-12-21 15:18

    Kazkaip tai sugebeta is paprasto torto padaryti kazkoki tai sudetinga kuris daromas beveik 2 paras. Nieko nesildau, nieko neplaku. Jokiu grietineliu ar dar kazko tai panasaus. Yra senas senas sio torto receptas. Padarai tesla iskocioji ,uzdedi norimo dydzio lekste ,apipjauni ir kepi .Iskepus lakstus,aisku kai atvesta jie,iskart sutepu kremu. Ir iki rydienos saldytuve. Kremas...paprasvciausia grietine 40 ar 30 % citrinos rugsteles ,vanilinio cukraus ,cukraus ir neplaku o ismaisau atsargiai.


  • Olia 2015-09-25 12:39

    Kažkoks padrikas receptas. Gaminti reikia taip: sviestą, cukrų, medų ištirpinti ant garų puodo, po truputį pilti kiaušinių trynius ir maišyti, maišyti kol gausis vientisa puri masė. Miltuose išmaišyti kepimo miltelius ( sodos nepatartina ) ir sijoti į masę. Tešla gaunasi skystoka ir nereikia jos laikyti šaldytuve 12 val, kam? Kiek dienu gaminsite tada šį torta? Pažiūrėkite Beatos šio torto gaminima youtubėje ir suvoksite, kaip lengvai pagaminamas " Medutis" :)


  • hdh 2015-08-22 16:09

    o jeigu pagaminsiu vakare o ryte tik gimtadienis neko tokio kad pagamintas tortas pastoves per nakti saldytuve?


  • Vaida 2015-07-24 00:40

    Gaminau si tortuka nekarta ir dar ryt darysiu visko reikia kas parasyta liuks!torciukas o sofos nugesint nereikia


  • erika 2015-07-09 08:26

    soda nenugesinta?


  • 2015-05-23 17:21

    Tikrai medaus per daug...o man gavosi visai neblogai ir kremo užteko,kaip tik.Mano vyrukai kerta,tik taip pat sako kad medaus mažiau reikia.


  • as 2015-01-18 20:50

    nereikia tikrai tiek daug medaus nes labai saldu ! ir siaip ne is geriausiu torciuku ....nes ir kremo daug liko ....o dariau viskai kaip pasakyta


  • dovile 2014-11-14 15:11

    Kokia procentu grietinele reikia naudoti?


Daugiau receptų