Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tortas "Spalvotosios Juostelės"
AUTORIUS:
Agnė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Autorius apie receptą: Skanus ir paprastai pagaminamas tortas, kuris patiks visiems! Skanus ir paprastai pagaminamas tortas, kuris patiks visiems! Agnė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų varškės
125 gramai jogurto
1 vienetas obuolių
4 valgomieji šaukštai cukraus
3 valgomieji šaukštai vandens
1 valgomasis šaukštas želatinos
1 arbatinis šaukštelis aguonų
0.5 pakelio apelsinų želė
Pagrindui:
1 pakelis šokoladinių sausainių
100 gramų sviesto
1 sauja žemės riešutų (kepinti, gali būtų sūrūs)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Želatiną užpilti 3 v.š. vandens ir palikti brinkti.
2.
Sausainius susmulkinti kočėlu, sviestą ištirpinti ir truputį atvėsinti. Sumaišyti su sausainiais, ir truputį pasmulkintais riešutais (jei mėgstate, galite riešutų nesmulkinti). Indą, kuriame formuosite tortą išklokite maistine plėvele ir sudėkite sausainių masę, paspauskite, statykite į šaldytuvą.
3.
Varškę su jogurtu sutrinti, pagal skonį dėti cukraus. Želatiną ištirpinti, atvėsinti. Į želatiną įdėti kelis šaukštus varškės masės, išplakti. Tuomet želatinos masę supilti į varškę ir vėl paplakti. Ant sausaininio pagrindo supilti varškės masę ir pastatyti į šaldytuvą.
4.
Apelsinų želė (man pakako 0,5 pakelio, nes neturėjau po ranka didelės formos tortui) užpilti 250 ml. karšto vandens, išmaišyti ir atvėsinti.
5.
Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Obuolio skilteles dėti ant torto ratu ir, kai želė atvės, supilti ją ant torto. Statyti į šaldytuvą, geriausiai nakčiai. Prieš patiekiant viršų berti aguonomis. Skanaus!

Tortas "Spalvotosios Juostelės"

Recepto autorius: Skanus ir paprastai pagaminamas tortas, kuris patiks visiems! Agnė
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Pagrindui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Želatiną užpilti 3 v.š. vandens ir palikti brinkti.

  2. Sausainius susmulkinti kočėlu, sviestą ištirpinti ir truputį atvėsinti. Sumaišyti su sausainiais, ir truputį pasmulkintais riešutais (jei mėgstate, galite riešutų nesmulkinti). Indą, kuriame formuosite tortą išklokite maistine plėvele ir sudėkite sausainių masę, paspauskite, statykite į šaldytuvą.

  3. Varškę su jogurtu sutrinti, pagal skonį dėti cukraus. Želatiną ištirpinti, atvėsinti. Į želatiną įdėti kelis šaukštus varškės masės, išplakti. Tuomet želatinos masę supilti į varškę ir vėl paplakti. Ant sausaininio pagrindo supilti varškės masę ir pastatyti į šaldytuvą.

  4. Apelsinų želė (man pakako 0,5 pakelio, nes neturėjau po ranka didelės formos tortui) užpilti 250 ml. karšto vandens, išmaišyti ir atvėsinti.

  5. Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Obuolio skilteles dėti ant torto ratu ir, kai želė atvės, supilti ją ant torto. Statyti į šaldytuvą, geriausiai nakčiai. Prieš patiekiant viršų berti aguonomis. Skanaus!

Receptą atsiuntė Agnė

Komentarai


Daugiau receptų