Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže
AUTORIUS:
Liucija
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Autorius apie receptą: Keletas patarimų gaminant: vištienos nereikėtų perkepti, kad ji nebūtų per kieta. Krakmolo tešla neturėtų būti labai skysta, bet neturi būti ir super tiršta, kuomet Keletas patarimų gaminant: vištienos nereikėtų perkepti, kad ji nebūtų per kieta. Krakmolo tešla neturėtų būti labai skysta, bet neturi būti ir super tiršta, kuomet gaminsite atrasite savo vidurį tikrai. Galite pirma išsikepti vieną keptuvę vištienos gabalėlių tešloje ir paragauti, kiek maždaug laiko reikėtų kepti. Padažo saldumą-rūgštumą galite reguliuoti pagal savo skonį. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 gramų vištos filė
12 valgomųjų šaukštų vandens (šalto)
5 valgomieji šaukštai kukurūzų krakmolas (arba bulvių krakmolo)
1 arbatinis šaukštelis malto muskato (arba juodųjų pipirų)
1 arbatinis šaukštelis druskos
Padažui:
1 skardinė konservuotų ananasų
6 valgomieji šaukštai vandens (šalto)
6 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
5 valgomieji šaukštai cukraus
3 valgomieji šaukštai sojos padažo
2 valgomieji šaukštai kukurūzų krakmolas
1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų aliejaus
šiek tiek vyno acto
Garnyrui:
400 mililitrų ilgagrūdžiai ryžiai
250 mililitrų šaldyti žirneliai
2 vienetai morkų (didelių)
0.5 vieneto raudonosios paprikos
3 skiltelės česnakų
2 valgomieji šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Garnyrui ryžius išverdame, nepervirti, turi būti kiek kietoki, birūs. Išvirus ryžius, juos perplauti šaltu vandeniu, kad būtų birūs. Morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais, papriką taip pat supjaustyti šiaudeliais ir apkepti aliejuje ~10 minučių, kol suminkštės, po to sudėti žirnelius, dar pakepti ~10 minučių ir galiausiai sudėti susmulkintus česnakus, viską pakepti ~4 minutes. Apkeptas daržoves sudėti į išvirtus ryžius, pagardinti druska, pipirais.
2.
Padažui didelėje keptuvėje arba puode storu dugnu įpilti aliejaus, įkaitinti ant silpnos ugnies, sudėti pomidorų padažą, sojos padažą, cukrų, gerai išmaišyti kaitinant ant silpnos ugnies. Po to supilti skystį nuo ananasų, vyno actą, išmaišyti ir po to supilti krakmolą ištirpintą 6 valg. š. šalto vandens. Viską pakaitinti vis maišant ant silpnos ugnies ~10-15 min, kol sutirštės, sudėti susmulkintus ananasus, dar pakaitinti ~5 – 10 min. Cukraus, acto, sojos padažo ir pomidorų padažo kiekius galima reguliuotis pagal savo skonį – vieni mėgsta saldžiau, kiti rūgščiau. Jei padažas labai skystas, tuomet sumaišykite dar 1 valg. š. krakmolo poroje šaukštų šalto vandens ir supilkite į padažą, dar pakaitinkite.
3.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais kubeliais ar juostelėmis. Pabarstyti druska ir maltu muskatu, ir pamarinuoti ~30 minučių. Krakmolą sumaišyti su vandeniu, turi gautis lipni, gliti masė, jei trūksta vandens, galima daugiau įpilti, įmaišyti vištienos gabaliukus į krakmolo - vandens mišinį. Jei krakmolo mišinio per mažai ir visi gabalėliai nepasidengia, tuomet dar užsimaišykite. Vištienos gabaliukus kepti ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po ~2 minutes. Iškeptus vištienos gabaliukus dėti ant popierinio rankšluosčio. Kai viską iškepsite, visus vištienos gabaliukus sumaišykite su saldžiarūgščiu padažu arba paserviruokite vištienos gabaliukus lėkštėje ir užpilkite šiek tiek padažo. Patiekti su ryžiais.

Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže

Recepto autorius: Keletas patarimų gaminant: vištienos nereikėtų perkepti, kad ji nebūtų per kieta. Krakmolo tešla neturėtų būti labai skysta, bet neturi būti ir super tiršta, kuomet ( ...daugiau ) Liucija
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai: Padažui: Garnyrui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Garnyrui ryžius išverdame, nepervirti, turi būti kiek kietoki, birūs. Išvirus ryžius, juos perplauti šaltu vandeniu, kad būtų birūs. Morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais, papriką taip pat supjaustyti šiaudeliais ir apkepti aliejuje ~10 minučių, kol suminkštės, po to sudėti žirnelius, dar pakepti ~10 minučių ir galiausiai sudėti susmulkintus česnakus, viską pakepti ~4 minutes. Apkeptas daržoves sudėti į išvirtus ryžius, pagardinti druska, pipirais.

  2. Padažui didelėje keptuvėje arba puode storu dugnu įpilti aliejaus, įkaitinti ant silpnos ugnies, sudėti pomidorų padažą, sojos padažą, cukrų, gerai išmaišyti kaitinant ant silpnos ugnies. Po to supilti skystį nuo ananasų, vyno actą, išmaišyti ir po to supilti krakmolą ištirpintą 6 valg. š. šalto vandens. Viską pakaitinti vis maišant ant silpnos ugnies ~10-15 min, kol sutirštės, sudėti susmulkintus ananasus, dar pakaitinti ~5 – 10 min. Cukraus, acto, sojos padažo ir pomidorų padažo kiekius galima reguliuotis pagal savo skonį – vieni mėgsta saldžiau, kiti rūgščiau. Jei padažas labai skystas, tuomet sumaišykite dar 1 valg. š. krakmolo poroje šaukštų šalto vandens ir supilkite į padažą, dar pakaitinkite.

  3. Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais kubeliais ar juostelėmis. Pabarstyti druska ir maltu muskatu, ir pamarinuoti ~30 minučių. Krakmolą sumaišyti su vandeniu, turi gautis lipni, gliti masė, jei trūksta vandens, galima daugiau įpilti, įmaišyti vištienos gabaliukus į krakmolo - vandens mišinį. Jei krakmolo mišinio per mažai ir visi gabalėliai nepasidengia, tuomet dar užsimaišykite. Vištienos gabaliukus kepti ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po ~2 minutes. Iškeptus vištienos gabaliukus dėti ant popierinio rankšluosčio. Kai viską iškepsite, visus vištienos gabaliukus sumaišykite su saldžiarūgščiu padažu arba paserviruokite vištienos gabaliukus lėkštėje ir užpilkite šiek tiek padažo. Patiekti su ryžiais.

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų