Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištieną supjaustyti juostelėmis.
Krakmolą apkepimui užpilti vandeniu, gerai išmaišyti ir palikti, kad nusistovėtų.
Tuomet, nupylus vandenį, gerai išmaišyti su išplaktais kiaušinio baltymais.
Į puodą įpilti nemažai aliejaus ir kepti jame apvoliotą mišinyje vištieną, kol gerai perkeps ir pasidarys traški.
Tada vištieną išimti ir padėti ant maistinio popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius.
Padažui sumaišyti šiek tiek vandens su sojos padažu ir actu.
Supjaustyti morką ir sukapoti česnaką ir lengvai juos patroškinti.
Tada sudėti konservuotus ananasus, supjaustytus gabaliukais, ir dar šiek tiek patroškinti.
Nenukėlus padažo nuo ugnies, įpilti šiek tiek krakmolo bei vandens mišinio, medų ir, padažui pradėjus tirštėti, nuimti nuo ugnies.
Vištieną apipilti padažu ir sumaišyti.
Paruošti daržoves. Papriką supjaustyti kubeliais ir sudėti į keptuvę su konservuotomis daržovėmis.
Įpilti aliejaus ir pašildyti keptuvėje.
Į lėkštę sudėti vištieną su padažu ir daržoves.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Eglė

Komentarai (24)


  • lydeksa 2016-06-28 18:31

    o koks vanduo turi buti siltas ? saltas? vyrintas?


  • As 2016-06-11 12:24

    Bandysim! :)


  • Luka.. 2016-01-07 14:34

    Krakmolo dėkit pagal vištienos masę, reikia nusistatyti patiems, o vandens maždaug pagal krakmolą, tiesiog eksperementuokit :D ;)


  • Stanislava 2015-02-22 17:26

    Jūrate, gal tu pirmą kart į virtuvę užėjai? Ko nesuprasti recepte? Dėl krakmolo? Aš tavęs nesuprantu...
    Gaminau tą vištieną, gavosi puikiai. Ačiū už receptuką


  • vardasbsj 2014-11-22 16:42

    Is pradziu galvojau be proporciju nieko nesigaus, bet gavosi tiesiog puikiai!!


  • eilinis 2014-10-23 12:07

    Oo cia tai geras, mastanciam, improvizuojanciam, ir expermentuojanciam, tai juokas o toms vistoms kur reikia matu ir konkretumo, siulau nesiparinti o sedeti, svajoti ir seiles ryti, kol kas norrs pagamins


  • indre 2014-07-24 15:42

    JURATE nusisneki. Viskas gaunasi. Nezinau ko cia nemoketi


  • Meda 2013-08-20 17:47

    Dareme pagal si recepta, tobulai viskas isejo, gavosi skaniau nei restorane ir padaziukas labai skanus isejo! aciu! :super:


  • Karolina 2013-04-09 16:13

    Į paprasta maišelį įpilkit stikline miltu ir puse stiklinės krakmolo (jei vištienos supjaustytu gabaleliu nemazai) į ta pati maišelį sumeskit vištienos gabalelius ir gerai ispurtykit,kad apsivoliotu visi gabaleliai. Tada tiesiai iš maišelio į keptuve :) iskeps tada ant popieriaus, o kitoj keptuvej pasiruoskit padaza, aš dedu tik medų, citrina ir soju padazo arba koncervuotu abrikosu skystima. Gabalelius į padaza ismaisai ir į lėkštę. Čia beveik tas pats receptas, tik lengvesne paruošimo versija.


  • jurate 2012-10-25 12:48

    tokį receptą padariu ir pavaišinus svečią iš kart apsitriest galima.konkretumo nėra.išmaišyt krakmolą su baltymais paskui vėl ten to krakmolo pylt.pliurzė gausis kažkokia,viduriai susiklijuos.profesionalui gal ir gausis bet eiliniam žmogui -kiaulių jovalas :-(


Daugiau receptų