Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Ukrainietiški koldūnai su uogomis
AUTORIUS:
Vicky
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
0.5 stiklinės cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 stiklinė vandens
šiek tiek druskos
3 stiklinės uogų (šviežios/šaldytos)
2 stiklinės grikių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš kiaušinio, vandens, miltų bei šiek tiek druskos paruošiame tešlą koldūnams.
Saldžiam įdarui imame 3 stiklines šviežių arba šaldytų uogų (tinka juodieji serbentai, vyšnios be kauliukų, mėlynės, bruknės ir kt.), užpilame cukrumi, pagardiname cinamonu ir išmaišome (uogas galite trinti arba ne - kaip jums labiau patinka).
Tešlą plonai iškočiojame, išspaudžiame apvali blynelius, ant kiekvieno jų dedame po šaukštelį uogų įdaro ir suspaudžiame tešlos kraštelius.
Suformuotus koldūnus dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame, kol visi koldūnai iškyla į paviršių.
Patiekiame su grietine.
Skanaus.

Ukrainietiški koldūnai su uogomis

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Iš kiaušinio, vandens, miltų bei šiek tiek druskos paruošiame tešlą koldūnams.
Saldžiam įdarui imame 3 stiklines šviežių arba šaldytų uogų (tinka juodieji serbentai, vyšnios be kauliukų, mėlynės, bruknės ir kt.), užpilame cukrumi, pagardiname cinamonu ir išmaišome (uogas galite trinti arba ne - kaip jums labiau patinka).
Tešlą plonai iškočiojame, išspaudžiame apvali blynelius, ant kiekvieno jų dedame po šaukštelį uogų įdaro ir suspaudžiame tešlos kraštelius.
Suformuotus koldūnus dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame, kol visi koldūnai iškyla į paviršių.
Patiekiame su grietine.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vicky

Komentarai


Daugiau receptų