Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Varškės pyragas
AUTORIUS:
Diana
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą: Labai skanus, pavasariškai gaivus sausainių pyragas su varške. Labai skanus, pavasariškai gaivus sausainių pyragas su varške. Diana
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas varškės
4 vienetai kiaušinių
2 vienetai citrinų
0.5 stiklinės cukraus
4 valgomieji šaukštai miltai
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
Pagrindui:
2 pakeliai sausainių
120 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius sutrupiname, išlydome sviestą. Sviestą pilame į sutrupintus sausainius ir sumaišome. Gauta mase išklojame formos dugną ir šonus. Jeigu trupa, krenta ar nesilaiko prie formos šonų, įdėkite dar tirpino sviesto, vietoje sviesto galima naudoti trintas datules.p
2.
Varškę sutriname ir išmaišome kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Atskirai išplakame kiaušinius ir tuomet pilame į varškės masę. Viską vėl gerai išplakame. Įtarkuojame citrinos žievelės ir įspaudžiame šlakelį sulčių, pagal Jūsų skonį. Į masę įdedame miltus, stenkitės nepadauginti miltų, nes gausis biskvitinė masė ir pyragas bus ne standus! Viską gerai išmaišome ir dedame į forma išklotą sausainiais.
3.
Kepame 150C temperatūroje 45 - 50 min. Įbedus medinį pagaliuką masę neturėtų prie jo prilipti, tuomet pyragas - iškepęs. Susipjaustome keletą citrinos riekių ir papuošiame pyragą. Belieka tik mėgautis!

Varškės pyragas

Recepto autorius: Labai skanus, pavasariškai gaivus sausainių pyragas su varške. Diana
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai: Pagrindui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius sutrupiname, išlydome sviestą. Sviestą pilame į sutrupintus sausainius ir sumaišome. Gauta mase išklojame formos dugną ir šonus. Jeigu trupa, krenta ar nesilaiko prie formos šonų, įdėkite dar tirpino sviesto, vietoje sviesto galima naudoti trintas datules.p

  2. Varškę sutriname ir išmaišome kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Atskirai išplakame kiaušinius ir tuomet pilame į varškės masę. Viską vėl gerai išplakame. Įtarkuojame citrinos žievelės ir įspaudžiame šlakelį sulčių, pagal Jūsų skonį. Į masę įdedame miltus, stenkitės nepadauginti miltų, nes gausis biskvitinė masė ir pyragas bus ne standus! Viską gerai išmaišome ir dedame į forma išklotą sausainiais.

  3. Kepame 150C temperatūroje 45 - 50 min. Įbedus medinį pagaliuką masę neturėtų prie jo prilipti, tuomet pyragas - iškepęs. Susipjaustome keletą citrinos riekių ir papuošiame pyragą. Belieka tik mėgautis!

Receptą atsiuntė Diana

Komentarai


Daugiau receptų