Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Žagarėliai

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Ant medinės lentos pabertuose miltuose įspaudžiama duobutė, į ją įmušami kiaušinių tryniai, įlašinama acto.
Verčiant miltus peiliu nuo kraštų į vidurį, ant jų pilama grietinė.
Tešla minkoma, kol pasidaro vienalytė, į plasteliną panaši masė.
Tada pabarstoma miltais ir mušama kočėlu, kol jos paviršiuje atsiranda pūslelių.
Iškočiojamas labai plonas lakštas ir supjaustomas 2x10 cm juostelėmis, kurios per vidurį įpjaunamos ir perneriamos.
Žagarėliai verdami gerai įkaitintame aliejuje.
Iš puodo išgriebiami kiaurasamčiu ir dedami ant popierinių servetėlių, kad šios sugertų aliejų.
Verdami žagarėliai labai išsipučia, todėl iš karto daug jų į puodą dėti negalima.
Sausi žagarėliai apsijojami su vaniliniu cukrumi sumaišyta cukraus pudra.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Airida

Komentarai (49)


  • ineta 2012-05-11 14:17

    As tai irgi darisiu bet kaip del tu miltu tai kiek ju deti reikia


  • greta 2012-01-04 17:51

    man jis labai patiko bet neskanus


  • Rigina 2011-12-21 20:21

    Labai fainas receptas t'ai mano vaikyste


  • emilija 2011-12-07 18:01

    padarysiu juos Kaledoms.


  • egle 2011-12-05 18:07

    AS tai darau kitaip dedu du kiausinius


  • Karina 2011-11-29 08:40

    as bandysiu kaledoms daryti! arselis:


  • loreta 2011-11-21 18:06

    dariau tokius ir skanus jie gavosi puikiai ,


  • Dovile 2011-11-12 11:13

    AS tai darau kitaip dedu du kiausinius,2 varskes gabaliukus,vanilinio cukraus,ir miltu tiek kad neliptu minkant prie ranku.Labai skanu o pagardinti galima uzbarstyti an zagareliu (iskepusiu ) cukraus pudros


  • deima 2011-10-21 16:01

    nesigava


  • deima 2011-10-18 18:43

    kiek ju gaunas?


Daugiau receptų