Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Zebriukas
AUTORIUS:
Agnė
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
2 valgomieji šaukštai kakavos
4 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
1 arbatinis šaukštelis sodos
1 stiklinė aliejaus
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir vėl išplakame. Beriame miltus, sumaišytus su soda, išmaišome, bet neplakame.
Masę padaliname į dvi lygias dalis. Į vieną sudedame kakavą ir žiūrime, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedame miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų būti pakankamai tiršta. Jeigu tešla bus skysta nepabijokite įdėti dar po šaukštą kitą miltų.
Į kepimo indo vidury dedame pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiame, kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiame, kol užsipildys visas indas. Stenkitės indo nejudinti, kad tešla gražiai susisluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite. Aš dėjau pradžioje po tris - keturis, bet artėdama link pabaigos pradėjau dėti po du - vieną.
Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180° C. Kepame 40 min.

Zebriukas

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir vėl išplakame. Beriame miltus, sumaišytus su soda, išmaišome, bet neplakame.
Masę padaliname į dvi lygias dalis. Į vieną sudedame kakavą ir žiūrime, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedame miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų būti pakankamai tiršta. Jeigu tešla bus skysta nepabijokite įdėti dar po šaukštą kitą miltų.
Į kepimo indo vidury dedame pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiame, kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiame, kol užsipildys visas indas. Stenkitės indo nejudinti, kad tešla gražiai susisluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite. Aš dėjau pradžioje po tris - keturis, bet artėdama link pabaigos pradėjau dėti po du - vieną.
Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180° C. Kepame 40 min.

Receptą atsiuntė Agnė

Komentarai (19)


  • Brigita 2017-07-07 18:52

    Dejau i paprasta skarda isklota kepimo popierium,.labai super gavos. Skanu :)


  • Brigita 2017-06-09 21:53

    Kokioj skardoj kepet stiklinej ar paprastoj ir ar kuo nors tepete apacia ar ne?


  • Deimante 2017-05-12 18:19

    O ar galima tesla pilti ant kepimo popieriaus? Ar reikia ji istepti kuo nors ar nebutina?


  • Zita 2017-03-29 18:42

    Ačiū kad publikuojant savo skanėstus mes galime pagardinti savo šeimą naujais salduminais Dėkoju


  • Viktorija 2017-02-17 14:14

    Labai skanus pyragas, sulauke semynos pripazinimo, tik miltu dejau papildomai. aciu uz receptuka ;)


  • Asyte 2017-01-07 18:50

    Puikus,tik papildomai po sauksta miltų dejau


  • karolina 2016-03-31 18:00

    Puikus ir skanus piragas


  • giedre 2016-03-09 14:49

    O tai kiek to vanilinio cukraus?


  • kamile 2016-02-17 15:13

    Buvome padaro zebriukai labai skanausss bet salduss labai pygarai visi skanauss!!


  • neringa 2015-11-29 17:10

    Lb geras receptas.vakar kepiau1 o sian seiyna vel uzsisake tik db 2.liuks.


Daugiau receptų