Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Žemaičių blynai

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išvirkite bulves ir jas atšaldykite.
Atšaldytas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir suminkykite.
Sumalkite virtą kiaulieną ar kitą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite.
Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius.
Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai paruduos.
Valgykite su sviestu arba grietine.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Aura

Komentarai (75)


  • ai,ai 2015-04-02 08:05

    kad rankos neliptu,truputi aliejumi delniukus pasitepkite,isbandyta


  • miltai 2015-03-31 13:07

    Tikrai ne miltai dedasi...krakmolas


  • ka valgom 2015-02-18 16:26

    krakmolas labai nesveika


  • arunas 2015-02-10 21:09

    Nu apsurdas kas deda miltus i zemaiciu blynus gal sumaisete bet kiek pac gaminu tai krahmola dedu ir cia nuo seneliu receptas


  • Egis 2015-01-25 12:44

    Delnus aliejumi issitepkite,ir nelips tada. bet ne vandeniu


  • besotis 2015-01-05 18:33

    kiek miltu. ...puse....


  • marta 2014-12-01 17:12

    Skanu


  • egle 2014-12-01 13:28

    Sendie kepiau mano megstamiausi tik padaza darau is kepintu svogunu ir grietines truputy druskos skanumelis


  • Nojus 2014-11-12 20:33

    Oi labai gerai gavosi.dekui uz recepta


  • Aliona 2014-06-20 22:02

    Kiek krakmolo tada dėti? Vietoj miltų


Daugiau receptų