Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Žemaičių blynai

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išvirkite bulves ir jas atšaldykite.
Atšaldytas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir suminkykite.
Sumalkite virtą kiaulieną ar kitą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite.
Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius.
Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai paruduos.
Valgykite su sviestu arba grietine.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Aura

Komentarai (78)


  • Matilda 2016-09-28 18:28

    As jau ne pirma kart darau siuos blynus labai skanus


  • DAT 2016-07-11 14:00

    Visada stengiuosi receptų ieškoti gaspadinės psl.. O ir į žemaičius dedu tik miltų, o ne krakmolo.


  • Viktorija 2015-09-20 10:23

    Labai skanus blynai.aciu uz recepta.visada kepu pagal sy recepta.jokio krakmolo nes jis pritraukia riebalus.o su miltais gaunasi nuostabaus skonio


  • marija 2015-09-09 15:38

    Dariau su miltais ir viskas gavosi tinkamai. Reiskiasi tinka ir miltai ir krakmolas


  • ai,ai 2015-04-02 08:05

    kad rankos neliptu,truputi aliejumi delniukus pasitepkite,isbandyta


  • miltai 2015-03-31 13:07

    Tikrai ne miltai dedasi...krakmolas


  • ka valgom 2015-02-18 16:26

    krakmolas labai nesveika


  • arunas 2015-02-10 21:09

    Nu apsurdas kas deda miltus i zemaiciu blynus gal sumaisete bet kiek pac gaminu tai krahmola dedu ir cia nuo seneliu receptas


  • Egis 2015-01-25 12:44

    Delnus aliejumi issitepkite,ir nelips tada. bet ne vandeniu


  • besotis 2015-01-05 18:33

    kiek miltu. ...puse....


Daugiau receptų