Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Žemaičių blynai

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išvirkite bulves ir jas atšaldykite.
Atšaldytas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir suminkykite.
Sumalkite virtą kiaulieną ar kitą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite.
Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius.
Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai paruduos.
Valgykite su sviestu arba grietine.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Aura

Komentarai (67)


  • Nojus 2014-11-12 20:33

    Oi labai gerai gavosi.dekui uz recepta


  • Aliona 2014-06-20 22:02

    Kiek krakmolo tada dėti? Vietoj miltų


  • ro 2014-03-09 18:32

    as tai labia skaniu blyneliu prisikepu , ipjaustes daktarishkas deshras )


  • ruta 2014-01-04 13:21

    rankas sudrekint aliejumi


  • Mantas 2014-01-04 11:16

    Ka padaryt kad tesla neliptu prie pirstu


  • virginija 2013-09-19 21:49

    bvbfdxcvbnhgffffffffffffffffffff


  • onute 2013-07-04 11:33

    Jai norit,kad tesla neliptu nedekit visai miltu,nes jie skystina tesla.Zemaiciu blynuose delit tik krekmola ir bus puiku.


  • hm 2013-04-05 09:28

    vietoje miltu naudoju bulviu krakmola. blynai iseina zymiai minkstesni ir puresni


  • ingė 2013-03-06 05:02

    virtas dar siltas busves galyma sutarkuotio per burokine tarka,,tas pats kaip malta,tik bulves reikia ismokti isvirti ir be lupynu,iprocio jega


  • ingė 2013-03-06 04:59

    virtas dar siltas busves galyma sutarkuotio per burokine tarka,,tas pats kaip malta,tik busves reikia ismokti isvirti ir be lupynu,iprocio jega


Daugiau receptų