Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Vasara – vaisių konservavimo metas!

Komentarai: 1
Vasara – vaisių konservavimo metas!
@ Shutterstock

Vasara džiugina ne tik karštomis ir saulėtomis dienomis, tačiau taip pat ir gausiu vaisių bei uogų derliumi. Šiuo šiltuoju metų sezonu jais mėgautis galime neskaičiuodami, tačiau net ir labai besistengiant, vargu, ar pavyks susidoroti su visomis atsargomis. Vasariškų gėrybių derlių tokiais atvejais galima saugiai užkonservuoti žiemai – tuomet visus metus bus galima mėgautis uogomis bei vaisiais.

 

Šių produktų konservavimo būdų ir receptų – daugybė, tačiau ne mažiau svarbu pasirinkti ir tinkamus įrenginius, kurie padės išsaugoti gerąsias vaisių savybes ir suteiks galimybę kur kas greičiau paruošti juos žiemos sezonui. Kuriais iš jų vertėtų pasirūpinti?

 

Konservuojant ar tiesiog užšaldant uogas, dažnai tenka susidurti su kauliukų išėmimo problema, tačiau norint išvengti šio ilgai užtrunkančio darbo, gali praversti kauliukų išėmėjas. Jo pagalba itin greitai galima išimti kauliukus iš vyšnių, trešnių ar net smulkesnių slyvų, o taip pat patogu ir tai, jog jis yra tinkamas tiek šviežioms, tiek ir šaldytoms uogoms.

 

Mėgstantiems džiovintus vaisius ar daržoves, taip pat gali praversti vaisių džiovintuvas – šio įrenginio dėka pavyks ne tik pasirūpinti vaisių atsargomis, bet ir išlaikyti jų maistingąsias vertingas savybes. Vaisių džiovyklė tiks ir tiems, kurie pirmą kartą nusprendė iš anksto paruošti vasaros gėrybes žiemos sezonui ir nelabai žino, kaip tai daryti: užteks supjaustyti produktus griežinėliais, pasirinkti tinkamą temperatūrą, o visą kitą darbą atliks pats įrenginys.

 

Dar viena galimybė ilgiau išsaugoti šviežius produktus – maisto vakuumatorius. Šis įrenginys taip pat išlaikys visus vitaminus ir kitas naudingas vaisiuose esančias medžiagas, todėl net ir atšalus orams galėsite pasirūpinti savo ir namiškių sveikata. Tuo tarpu nusprendusiems išsivirti uogienę, teks pasirūpinti ir kokybiškais, didelės talpos puodais. Tokio tipo puodai šį procesą pavyks atlikti kur kas greičiau.

 

Kai jau būsite pasirinkę tinkamiausią vaisių konservavimo būdą ir atliksite visus pasiruošimo darbus, taip pat teks pasirūpinti ir atitinkamais indais, leisiančiais ilgiau išsaugoti šviežią maistą. Tuomet, priklausomai nuo vaisių konservavimo būdo, tiks vakuumo maišeliai ar specialūs maisto saugojimo, konservavimo indai – beliks surasti sau tinkamiausią talpą.

 

Visus metus norisi mėgautis šviežiais ir maistingais produktais, tad šiltuoju metų periodu įdėjus šiek tiek pastangų, lengvai pavyks tai įgyvendinti. Pasirūpinus tinkama virtuvės įranga, galėsite produktyviai išnaudoti vasaros sezoną – jeigu mažiau laiko užtruksime virtuvėje atlikdami visus konservavimo darbus, daugiau jo liks pramogoms ir kitiems maloniems užsiėmimams.

Komentarai (1)


  • trevetas 2017-07-13 08:59

    gerai