Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Fruktozė

Fruktozė

Fruktozė - tai balti smulkūs milteliai, 2-3 kartus saldesni už cukrų, tirpūs vandenyje ir spirite, atsparūs aukštai temperatūrai. Daug fruktozės esama saldžiuose vaisiuose, meduje. Fruktozė pagerina geležies pasisavinimą iš virškinamojo trakto. Fruktozė gali išryškinti kai kurių kavos rūšių kartoką skonį. Jos daugiau reikia tam pačiam saldumo efektui pasiekti karštuose gėrimuose ir daug mažiau šaltuose. Kepiniai su fruktoze visuomet yra gražaus rusvo atspalvio. Juos reikia kepti maždaug 50 laipsnių žemesnėje temperatūroje negu kepinius su cukrumi. Fruktozė gerai sugeria drėgmę, todėl kepiniai ilgiau liks švieži, minkšti ir purūs. Bet dėl šios savybės fruktozės miltelius reikia saugoti nuo drėgmės, visuomet laikyti sandariai uždengtus ir sausoje vietoje.

Receptai su Fruktoze >>

Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu