Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Gudobelė

Gudobelė
Gudobelė (lot. Crataegus). Gudobelės vaisiuose yra flavonidų, rauginių medžiagų, organinių rūgščių, sacharidų, pektinų, karotinoidų, riebalinio aliejaus, saponinų. Gudobelės preparatai pasižymi kardiotoniniu poveikiu, tai yra stiprina širdies raumenį ir sumažina jo susitraukimų skaičių (pulsą). Taip pat veikia raminančiai, šiek tiek mažina kraujo spaudimą. Gudobelė vartojama ankstyvojoje hipertonijos stadijoje ar kaip pagalbinė priemonė sergant aritmija ir tachikardija, gerina sergančiųjų širdies ligomis sutrikusį miegą, širdies ir smegenų kraujotaką, vartojama persirgus sunkiomis ligomis. Rekomenduojama vartoti aterosklerozės gydymui ir profilaktikai. Gudobelė sumažina centrinės nervų sistemos įtampą, stimuliuoja ir tonizuoja širdies darbą, normalizuoja galvos ir širdies kraujagyslių darbą. Vartojant gudobelę nedidelėmis dozėmis, galima pagerinti širdies darbą, o jei atsiranda širdies raumens ar kraujagyslių spazmai, sunkumas ir skaus- mas širdies plote- reikia didesnių dozių. Reguliuoja kraujo spaudimą: kai didesnis- sumažina, kai sumažėjęs - pakelia. Gudobelė mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina miegą. Pasigaminkite gudobelių žiedų ar vaisių arbatos ir skanaukite po 50 ml į dieną, taip pagerindami savo savijautą.
Receptai su gudobelėmis >>

Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu