Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Kiaulės šonkauliai

Kiaulės šonkauliai
Kiaulės šonkauliai - naminės kiaulės (lot. Sus domestica) šonkauliai su mėsa, parduodami dažniausiai supjaustyti porcijomis po kelis šonkaulius. Parduotuvėse ir prekybos vietose galima įsigyti tiek šviežių, tiek rūkytų kiaulės šonkaulių. Kiaulės šonkaulių riebumas priklauso nuo pačios kiaulės riebumo, 100 gramų šonkaulių turi vidutiniškai 275 Kcal. Iš kiaulės šonkaulių ruošiami įvairūs patiekalai. Populiariausi yra kepti, arba kepti ir patroškinti šonkauliukai. Šonkaulius prieš tai galima pamarinuoti, arba prieš kepant orkaitėje aptepti aštriu padažu, arba vėliau įpilti padažo ir patroškinti. Prie jų tiks įvairios daržovės, grybai, aštrūs ir pikantiški pagardai. Iš šviežių ir iš rūkytų kiaulės šonkaulių dažnai verdamos sriubos, ypač kopūstienės ir barščiai. Kitas populiarus patiekalas – rūkyti kiaulės šonkauliukai, troškinti su raugintais kopūstais.
Receptai su kiaulės šonkauliais >>