Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Kiaulienos nugarinė

Kiaulienos nugarinė
Kiaulienos nugarinė – tai naminės kiaulės (lot. Sus domestica) mėsa nuo šonkaulių išorės, kartais parduodama supjaustyta gabalais kartu su stuburo kauliukais. Tai pati liesiausia kiaulės dalis, turinti apie 174 Kcal. Kiaulienos nugarinė idealiai tinka visiems patiekalams. Kepsniams kiaulienos nugarinė gali būti imama su kaulu ir be jo, supjaustyta griežinėliais, kubeliais arba kepama nepjaustyta. Prie nugarinės kepsnio tinka įvairūs daržovių ir grybų garnyrai, grietinės ir aštrūs padažai. Iš nugarinės dažnai kepami karbonadai, kepsniukai, suktinukai ir dideli įdaryti suktiniai. Rūkyta arba vytinta nugarinė bus liesoka ir sausoka, tačiau be riebalų ir lašinių juostelių. Supjaustyti nugarinės gabaliukai tinka gaminti guliašams ir troškiniams, o virta nugarinė vartojama gaminti salotoms ir šaltiems užkandžiams.
Receptai su kiaulienos nugarine >>