Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Kiaulienos šoninė

Kiaulienos šoninė
Kiaulienos šoninė – tai naminės kiaulės (lot. Sus domestica) mėsa nuo šonų, dažniausiai su oda. Teisingai nupenėtos kiaulės šoninėje lašinių ir mėsos sluoksniai eina pakaitomis, gražiais sluoksniais. Riebi šoninė, su storesniu lašinių sluoksniu, gali turėti apie 600 Kcal, liesesnė – apie 357 Kcal. Kiaulienos šoninė vartojama įvairiausiems patiekalams gaminti. Supjaustyta gabaliukais tinka daržovių troškiniams ir mėsiškoms sriuboms, pamušta – kepsniams ir karbonadams, pamarinuota – šašlykams ir kepsniams grilyje. Šoninė dažnai iškemšama kitos mėsos įdaru, pavyzdžiui, į ją suvyniota ir orkaitėj iškepta stirniena ar kita žvėriena bus ne tokia sausa. Rūkyta šoninė yra populiarus šaltas užkandis, ji taip pat tinka į barščius ir kitas sriubas, o amerikiečiai be rūkytos šoninės neįsivaizduoja kiaušinienės.
Receptai su kiaulienos šonine >>