Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Kininis kopūstas

Kininis kopūstas
Kininis (kinų) kopūstas (Chinese cabbage, Brassica chinensis). Skiriamos trys atmainos: chinensis, parachinensis (Bailey) ir rosularis Tsen et Lee. Yra vienmečių ir dvimečių kopūstų. Lapai statūs, ant lapkočių, kurie gali būti ploni ar labai stori, išsišovę apatinėje lapalakščio pusėje. Lapalakštis apvalus, atvirkščiai kiaušiniškas, nuo pilkšvai iki melsvai žalios spalvos. Tinka salotoms. Iš išvaizdos primena mangoldus. Auginami lauke ir šiltadaržiuose. Žieminiuose gruntiniuose šiltnamiuose žiemos - pavasario laikotarpiu užauga 3,3 kg/m2 derliaus. Nuo sudygimo iki derliaus nuėmimo praeina 59 dienos. Sausųjų medžiagų 5,0%, vitamino C — 53,3 mg%.
Receptai su kininiu kopūstu >>