Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Konservuoti kukurūzai

Konservuoti kukurūzai
Konservuoti kukurūzai gaminami druskos ir cukraus tirpale užkonservuojant saldžiuosius kukurūzus (lot. Zea mays, saccharata), pasižyminčius geltona spalva ir saldžiu skoniu. Šie kukurūzai renkami, kol jų grūdai dar ne visiškai subrendę. Kadangi tokius „pieninius“ kukurūzus šviežius galima išlaikyti labai trumpą laikotarpį, jie turi būti greitai suvartojami arba konservuojami. XVIII-ame amžiuje kukurūzai buvo atvežti į Europą, ir jau XIX-ame amžiuje jie išpopuliarėjo tiek Europoje, tiek JAV. Konservuoti kukurūzai pasižymi geltona spalva, traškumu, natūraliu saldumu. Juose daug angliavandenių, įvairių mikroelementų (natrio, magnio, fosforo, kalio ir kt.) ir vitaminų B1, B2, B6, C bei D. Kukurūzai šalina iš organizmo riebalus, stiprina dantis, padeda atsinaujinti pažeistai žarnyno gleivinei, tinka turintiems virškinimo problemų. Konservuotų kukurūzų energetinė vertė 433 kJ (103 kcal). Konservuoti kukurūzai tinka įvairioms mišrainėms bei salotoms, garnyrams, sriuboms, troškiniams ir apkepams. Žvejai konservuotus kukurūzus maišo į masalą žuvims. Kukurūzus užsikonservuoti galima ir namuose.
Receptai su konservuotais kukurūzais >>