Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Konservuotos pupelės

Konservuotos pupelės
Konservuotos pupelės – tai troškintos padaže ir užkonservuotos pupelės. Paprastai konservuojamos nedidelės baltosios pupelės (lot. Phaseolus vulgaris). Dažnai jos konservuojamos pomidorų padaže (taip paruoštos pupelės populiariausios Didžiojoje Britanijoje), o kartais tiesiog tirpale iš vandens, druskos, cukraus ir prieskonių. JAV konservavimui naudojamas rudasis cukrus, Kanadoje – klevų sirupas. Pupeles pirmieji konservuoti pradėjo Šiaurės Amerikos indėnai. Kadangi jie jas kepdavo giliuose moliniuose induose, taip paruošdami konservavimui, anglų kalboje konservuotos pupelės vadinamos „baked beans“, t.y. keptos pupelės. XVI amžiuje, kai pupelės buvo atvežtos į Europą, šis receptas prigijo daugelyje šalių. Saviti pupelių konservavimo būdai buvo sukurti Italijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Anglijoje ir kitose šalyse. Konservuotos pupelės, ypač konservuotos kartu su kiauliena, tapo vienu iš pirmųjų greitai paruošiamų patiekalų. Su pomidorais troškintos pupelės įėjo į kareivių maisto davinį per JAV pilietinį karą. Konservuotos pupelės šiuo metu pasaulyje vartojamos įvairiausiems patiekalams – jos dedamos ant sumuštinių, į sriubas, į troškinius, su jomis ruošiamos mišrainės, karšti bei šalti užkandžiai ir netgi picos.
Receptai su konservuotomis pupelėmis >>