Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Kukurūzų dribsniai

Kukurūzų dribsniai
Kukurūzų dribsniai – saldūs įvairaus dydžio ir formų traškučiai, gaminami iš kukurūzų kruopų, cukranendrių arba paprasto cukraus, joduotos druskos, miežių arba kukurūzų salyklo, kartais pridedant fruktozės sirupo, kakavos ir kitų priedų. Užpilti pienu arba jogurtu kukurūzų dribsniai yra populiarus patiekalas pusryčiams, taip pat jie tinka apibarstyti desertus, įmaišyti į saldžių kepinių tešlą. Kukurūzų dribsnius 1894-aisiais metais sukūrė John Harvey Kellogg su broliu Will Keith Kellogg kaip mažai riebalų turintį patiekalą dietos besilaikantiems pacientams. 1906-aisiais metais Will Keith Kellogg pridėjo į dribsnius cukraus ir įkūrė garsiąją „Kelogg‘s Frosties“ kompaniją. Skanūs, maistingi ir greitai paruošiami kukurūzų dribsniai sparčiai išpopuliarėjo JAV ir visame pasaulyje. Kukurūzų dribsniuose yra daug vitaminų (niacino, B1, B2, B6, B12, folio rūgšties), mineralų (geležies, vario, magnio, kalcio) ir beveik nėra riebalų. Nereikėtų pamiršti, kad jų energetinė vertė 1615 kJ/390 kcal, ir juose esama nemažai cukraus bei druskos.
Receptai su kukurūzų dribsniais >>