Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Kukurūzų miltai

Kukurūzų miltai
Kukurūzų miltai – gelsvos spalvos milteliai, malami iš džiovintų kukurūzų grūdų. Dažniausiai nėra tokie smulkūs, kaip kvietiniai miltai. Daugiau nei prieš 700 metų sukultūrinti kukurūzai, Kolumbo parvežti į Europą, sparčiai tapo daugelio tautų vienu iš pagrindinių maisto patiekalų. Pietų Amerikoje iš kukurūzų miltų gaminami įvairiausi patiekalai, pradedant tortilijomis ir tako, baigiant kukurūzų duona, jie taip pat populiarūs JAV, Italijoje, Rumunijoje, Azijoje ir Afrikoje. Kukurūzų miltai vartojami kepti duonai, blynams, sklindžiams, pyragams, tirštinti uogienėms ir padažams, apvolioti kepamiems produktams. Kukurūzų miltai lengvai virškinami, neturi riebalų ir glitimo, juose yra daug angliavandenių ir mineralų. Jie tinka žmonėms, netoleruojantiems kitų grūdų produktų. Iš kukurūzų miltų ruošiant tešlą, patartina įmaišyti standžiai plaktų kiaušinių baltymų, kad geriau sukibtų.
Receptai su kukurūzų miltais >>