Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Langustas

Langustas
Langustas – didelis sūriųjų vandenų vėžiagyvis, priklausantis vėžiagyvių šeimai (lot. Nephropidae) ir giminiškas vėžiams bei krabams. Nors yra ir bežnyplių rūšių, maisto pramonėje populiariausi langustai, turintys dvi dideles žnyples, kaip omarai. Langustų gaudymas yra svarbi jūrinės pramonės šaka, kadangi jie veisiasi visų vandenynų ir daugumos jūrų uolėtose ir smėlėtose pakrantėse. Langustai užauga iki 60 centimetrų ilgio, kiautas gali būti nuo žaliai mėlynos iki rudos spalvos, o išvirus paraudonuoja, kaip vėžių. Langustų mėsa yra standi ir sultinga, baltos spalvos, standi ir truputėlį saldi. Maistui juos galima paruošti įvairiai: virti sriuboje, įkepti į pyragą, įvynioti į suktinukus, pakaitinti svieste, virti vandenyje arba garuose, kepti grilyje. Dažnai patiekiami su įvairiais padažais. Langustų kiaušinėliai laikomi delikatesu. Prekybos centruose kartais galima įsigyti gyvų langustų, parduodami ir šaldyti, konservuoti, arba virtos langustų uodegėlės. Išvirtų langustų akys turi būti skaidrios, o susisukusi uodegėlė ištiesinta turi vėl susiriesti.
Receptai su langustu >>

Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu