Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Lazanijos lakštai

Lazanijos lakštai

Lazanija (it. Lasagna arba Lasagne) – klasikinis itališkas apkepas, gaminamas naudojant plokščius makaronų lakštus (kurie taip pat vadinami lazanija), sūrį (dažniausiai parmezaną, mocarelą arba rikotą), bešamelio padažą, ir mėsos arba daržovių padažą (ragu). Yra daugybė lazanijos receptų, nuo lazanijos Verde (žaliosios), įdarytos špinatais ir kiaušinių pasta, iki saldžių lazanijų su obuoliais ir saldžiais padažais. Nors lazanija laikomas itališku patiekalu, pats žodis greičiausiai yra graikų kilmės – lazanijos pavadinimas galėjo kilti nuo graikiško žodžio „lasana“ („lasanon“), reiškiančio indą, kuriame gaminamas apkepas, arba nuo taipogi graikiško žodžio „laganon“, reiškiančio plokščią tešlos lakštą, supjaustytą gabalais. Lazanijos lakštus galima pasigaminti ir namuose, tik prieš klojant į formą, juos reikia trumpai apvirti. Taupant laiką, juos paprasčiau įsigyti parduotuvėje. Bešamelio padažas yra paprastas baltasis padažas iš pieno, miltų, sviesto ir prieskonių, o mėsą bei daržoves galima vartoti kuo įvairiausias, pagal savo skonį. Gaminant lazaniją, reikėtų nepadauginti pertepamo įdaro, kadangi patiekale turi dominuoti makaronai.

Receptai su lazanijos lakštais >>