Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Lydytas sūris

Lydytas sūris
Lydytas sūris – pieno produktas, gaminamas iš sūrio, pridedant arba nepridedant kitų pieno produktų. Lydytas sūris gaunamas maišant, lydant ir emulguojant sūrį karščiu ir emulsikliais, arba naudojant kitas gamybos technologijas, kurių galutinis produktas būtų emulguotas ir turėtų visas tokias pačias savybes, kaip ir pagamintas pirmuoju būdu. Pagrindinė šio produkto žaliava yra sūris, ir sūris turi sudaryti ne mažiau kaip 50% galutinio produkto. Lydyto sūrio produktas, arba pasta – tai pieno produktas, gaminamas, naudojant tas pačias technologijas, kaip ir gaminant lydytą sūrį, tik sūrio jame gali likti iki 25 %. Gaminant lydytus sūrius, į juos gali būti pridedama ir cukraus, želatinos, krakmolo, taip pat įvairių, skonį suteikiančių prieskonių, daržovių, kitų priedų (pjaustyto kumpio, grybų, lašišos ir t.t.). Kaip ir visuose pieno produktuose, lydytame sūryje yra daug reikalingų ir lengvai įsisavinamų maisto medžiagų. Lydytas sūris puikiai tinka tepti ant sumuštinių ir gaminti karštus sumuštinius, dėti į salotas, sriubas, lazaniją, ant picų ir kitiems patiekalams.
Receptai su lydytu sūriu >>