Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Lynas

Lynas
Lynas (lot. Tinca tinca) – graži karpinių (lot. Cyprinidae) šeimos žuvis. Kūnas kresnas, gleivėtas, žvynai smulkūs, nugara tamsiai žalia, šonai – žalsvai auksiniai, pilvas – gelsvai baltas. Lietuvoje paplitę kelių rūšių lynai, įskaitant aklimatizuotą auksinį lyną. Sutinkami visoje Europoje, išskyrus šiaurinius rajonus bei Skandinaviją, sėkmingai veisiami Australijoje, Afrikoje ir JAV. Lynas – dugninė žuvis, maistą renka nuo augmenijos ir viršutiniuose vandens sluoksniuose, gyvena upėse, ežeruose ir tvenkiniuose. Gali užaugti iki 60 centimetrų ir pasiekti 7 kilogramų svorį. Lynas mėgstamas dėl savo kulinarinių savybių – puikaus skonio ir mažai ašakų. Lynai skanūs troškinti, kepti ir virti garuose, su įvairiais padažais ir garnyrais.
Receptai su lynu >>

Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu