Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Majonezas

Majonezas
Majonezas – vienalytė, sodraus skonio masė, naudojama užtepti sumuštiniams ar kaip padažas salotoms bei kitiems patiekalams. Privalomos majonezo sudedamosios dalys yra augalinis aliejus, kiaušiniai (tryniai veikia kaip emulsikliai), actas (citrinų sultys arba kitas rūgštus skystis). Dar gali būti pridedama garstyčių, druskos, pipirų ir kitų prieskonių (krapais, žolelėm, pjaustytomis marinuotomis daržovėmis ir kt.). Majonezas būna gelsvo atspalvio, įvairaus tirštumo. Majonezas buvo sukurtas maždaug XVIII amžiaus pabaigoje Prancūzijoje. Majoneze yra apie 350 kcal, tuo jis beveik prilygsta sviestui, neriebiuose majonezuose kalorijų mažiau (juose aliejus keičiamas vandeniu, krakmolu ir kt.). Majoneze yra nemažai vitamino E (kiekis priklauso nuo aliejaus rūšies), baltymų bei mineralų. Žmonėms, kurie jautrūs kiaušiniams, majonezas gali sukelti alerginę reakciją.
Receptai su majonezu >>