Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Makaronai

Makaronai
Makaronai – iš įvairių rūšių miltų (kvietinių, ryžių, grikių), vandens, kiaušinių ir prieskonių pagamintas maisto produktas, gaminami įvairiausių formų - šiaudelių, vamzdelių, pagaliukų, juostelių, kriauklelių, spiralių ir kt. Italijoje žodžiu „makaronai“ vadinami tik ploni, trumpi tuščiaviduriai makaronai, žodis „pasta“ apima ne tik kitus makaronus, bet visus verdamus tešlos gaminius (lazaniją, raviolius), o lakštiniais vadiname pilnavidurius, plonų juostelių formos makaronus. Lakštiniai buvo sugalvoti senovės Kinijoje, maždaug prieš 4000 metų. Iš pradžių jie buvo gaminami iš sorų miltų, vėliau iš kvietinių. Ilgainiui makaronai paplito į Tibetą, Pietryčių ir Vidurinę Aziją, o XIII amžiuje atkeliavo ir į Italiją, kur išpopuliarėjo ir buvo pamėgti visoje Europoje, o vėliau – ir visame pasaulyje. Lakštiniai, gaminami iš įvairių miltų, ypač mėgstami Azijoje. Dažniausiai patiekiami sriubose arba apkepti su daržovėmis ir mėsa, taip pat su įvairiais padažais. Makaronai, arba pasta, dažniausiai gaminami iš kvietinių miltų ir klasifikuojami į daugybę rūšių, jų yra apie 350 (trumpieji tuščiaviduriai - ploni ir ilgi spagečiai, vermišeliai ir spagetiniai, plokštieji - skirti lazanijai, įvairių žaismingų formų mažieji, skirti įdarymui arba jau su įdaru – ravioliai, ir kt.).
Receptai su makaronais >>