Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Marinatas (acto)

Marinatas (acto)
Marinatas – prieskoniais pagardintas acto ir vandens konservuojantis mišinys, kuriame prieš kepant palaikoma šviežia mėsa, paukštiena, žuvis, arba marinuojamos daržovės bei vaisiai. Prieš kepimą pamarinuoti produktai suminkštėja, įgauna aromatą, o užpiltos marinatu daržovės pasterizuojasi, įgauna malonų saldžiarūgštį skonį ir užkonservuotos gali būti išlaikomos ilgą laiką, kadangi acto rūgštis sulaiko puvimo bakterijų, mielių ir kitų mikroorganizmų augimą. Marinuojama mėsa šašlykams, barbekiu, troškiniams ar kepsniams suminkštėja, įgauna papildomą prieskonį, tampa sultingesnė. Mėsa, ypač žvėriena, gali būti marinuojama iki 48 valandų, žuvį ar jūros gėrybes marinuoti užtenka iki 1 valandos. Vietoj acto marinato galima pasigaminti citrinos sulčių, balto ar raudono vyno, jogurto, kefyro ir kitų marinatų. Marinuojant konservavimui vaisius ir daržoves, be acto ir vandens, dedama druskos, cukraus, įvairiausių prieskonių (krapų, salierų, petražolių, krienų, česnakų, lauro, juodųjų serbentų, vynuogių lapų, pipirų, gvazdikėlių, cinamono ir t.t.).
Receptai su marinatu >>