Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Marinuoti agurkai

Marinuoti agurkai
Marinuoti agurkai – acto marinate (actas, vanduo, druska, cukrus, įvairūs prieskoniai) užkonservuoti agurkai. Marinuoti agurkai tampa malonaus saldžiarūgščio pikantiško skonio, o dauguma juose esančių naudingųjų medžiagų - vitaminai, ląsteliena, eteriniai aliejai, fermentai – išlieka. Marinuoti agurkai nekaloringi, jie gerina apetitą ir skatina virškinimo liaukų sekreciją. Tiesa, jų nereikėtų labai daug valgyti tiems, kuriems padidėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas. Marinuojami dažniausiai 8-10 centimetrų ilgio agurkai. Marinuoti visai maži, 3-5 centimetrų ilgio agurkėliai vadinami kornišonais. Ilgavaisiai salotiniai agurkai marinavimui netinka – jie suminkštėja ir tampa vandeningi. Marinuoti agurkai vartojami užkandžiams, salotoms, papuošti patiekalams, sumuštiniams, pagardinti sriuboms ir troškiniams.
Receptai su marinuotais agurkais >>