Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Obuolių actas

Obuolių actas
Į obuolių acto sudėtį įeina obuolių, pieno, askorbo, folinė, pantoteno rūgštys. Taip pat jis turtingas mineralinių medžiagų: kalio, floro, kalcio, fosforo, magnio, geležies, vitaminų B2, B6, C. Visi šie komponentai teigiamai veikia žmogaus organizmą, išvalo šlakus ir saugo nuo kenksmingo aplinkos poveikio. Actas žinomas daugiau nei 10 tūkstančių metų ir atsirado per vynininkystę. Buvo pastebėta, kad atviruose induose laikomas vynas greitai surūgsta ir po kelių savaičių virsta actu. Paskui paaiškėjo, jog šis naujas produktas pasižymi unikaliomis savybėmis: apsaugo maistą nuo sugedimo, dezinfekuoja vandenį, suminkština mėsą, įpiltas į kokį nors gėrimą labiau numalšina troškulį ir tinka kaip prieskonis maistui. Actas gali nudeginti gleivinę, bet gali ir išgydyti vartojamas išoriškai arba geriant.
Receptai su obuolių actu >>