Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Perlinės kruopos

Perlinės kruopos
Perlinės kruopos – tai nušlifuoti miežių branduoliai. Dažnai nepelnytai pamirštamos, nors yra vertingos savo maistinėmis savybėmis bei medžiagomis ir tinka paruošti įvairiems patiekalams. Perlinės kruopos – visas maisto medžiagų kompleksas. Jose yra 9,3g baltymų, 1,1g riebalų, 66,5g angliavandenių, 1,8mg mineralinių medžiagų (natrio, magnio, geležies, cinko, fosforo, kalcio, kalio), vitaminų B1, B2, B6, E ir PP, daug ląstelienos, kuri išvalo organizmą, sintezuoja vitaminus, gerina virškinimą, ir aminorūgšties lizino, reikalingo baltymų sintezei, augimui, antikūnių, fermentų ir hormonų gamybai. Perlinės kruopos tinka košėms, įdarams, sriuboms, troškiniams, vegetariškiems patiekalams. Iš vakaro patartina jas užmerkti, tada jos greičiau išverda. Tinka tiek vaikams, tiek senyvo amžiaus žmonėms. Prie jų dera įvairiausi, netgi aštrūs ir pikantiški prieskoniai. Perlinių kruopų energetinė vertė 1402 kJ, 330 kcal.
Receptai su perlinėmis kruopomis >>