Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Pomidorų pasta

Pomidorų pasta
Pomidorų pasta yra gaminama vien tik iš pomidorų minkštimo, pašalinus odelę ir sėklas. Ji dažnai įeina į įvairių pomidorų padažų bei kečupų sudėtį, iš praskiestos pomidorų pastos dažnai gaminamos pomidorų sultys. Pas mus dažniausiai parduodama skardinėse bei tūbelėse, kartais stiklainiuose (pagaminta Lietuvoje). Pirmieji pomidorų pastą pradėjo gaminti amatininkai Sicilijoje, Pietų Italijoje ir Maltoje. Jie užpildavo pomidorų tyrę ant medinių lentų ir palikdavo kaitrioje saulėje, kol tyrė išdžiūdavo tiek, kad ją būdavo galima nukrapštyti nuo lentų ir suvolioti į tamsiai raudoną rutulį. Pomidorų pasta virtuvėje naudojama pagardinti picą, lazaniją, spagečius, troškintą mėsą, žuvį bei sriubą. Labai mėgstama Italijoje bei Meksikoje.
Receptai su pomidorų pasta >>