Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Pomidorų sultys

Pomidorų sultys
Pomidorų sultys gaminamos iš šviežių, prinokusių pomidorų. Jos tokios tirštos, kad skoniu beveik nenusileidžia natūraliems pomidorams. Šių sulčių galima įsigyti prekybos vietose, taip pat nesunku ir pasidaryti namie. Pomidorų sultis gerti ne tik skanu, bet ir sveika - jos yra puikus vitaminų bei naudingųjų medžiagų šaltinis. Pomidorų sultyse yra vitaminų C, A, B ir P. Ypač daug jose apsauginės medžiagos karotino, stabilizuojančio apsaugines ląstelių membranas. Karotino trūkumas gali pabloginti regėjimą. Jose yra daug organinių rūgščių – pieno, obuolių (šios rūgštys normalizuoja medžiagų apykaitos procesus), o askorbininės rūgšties juose tiek pat, kiek ir citrusinių vaisių sultyse. Pomidorų sultyse daug naudingų medžiagų – geležies, mangano, vario, natrio, kalcio, kalio ir magnio, taip pat medžiagų, mažinančių vėžinių susirgimų riziką, pavyzdžiui, likopeno, kurį organizmas iš sulčių pasisavina geriau, nei valgant pomidorus. Pomidorų sultys sumažina riziką susirgti kasos, plaučių ir gimdos kaklelio vėžiu, gydo vidurių užkietėjimą, apsaugo nuo aklosios žarnos uždegimo, ramina nervų sistemą, regeneruoja odą, valo iš organizmo toksines medžiagas, saugo širdį ir kraujagysles, lėtina senėjimo procesus, gydo cukraligę, artritą ir nutukimą. Pomidorų sulčių energetinė vertė 58 kJ, 14 kcal. Pomidorų sultys tinka įpilti į sriubas, padažus ar troškinius, jas skanu maišyti su kitų daržovių ar vaisių sultimis; be pomidorų sulčių neįsivaizduojami kai kurie alkoholiniai kokteiliai (pavyzdžiui, Kruvinoji Merė).
Receptai su pomidorų sultimis >>