Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Rauginti agurkai

Rauginti agurkai
Rauginti agurkai yra labai nekoloringi, tik apie 10-13 kcal 100 gramų, rūgštoki. Juos naudoja įvairiems kaip užkandą, garnyrą ar šiaip įvairiems patiekalams. Agurkuose daugiausiai anglevandenių - apie 8%, baltymų - apie 0.6-1%, riebalų, - 0.1%. Agurkai dažniausiai rauginami dideliuose induose, kartu su krapais, pamerkent juos į sūdytą vandenį. Laikoma mažiausiai 2 sav. Kuo ilgiau laikomi, tuo rūgštesni.
Receptai su raugintais agurkais >>