Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Riešutų kremas

Riešutų kremas

Riešutų kremai iš įvairių rūšių riešutų buvo gaminami nuo neatmenamų laikų. Riešutus sutrindavo, pridėdavo medaus (vėlesniais laikais – cukraus), aliejaus ir viską gerai išmaišydavo. Atradus Ameriką, kai konditeriai gavo galimybę maistui naudoti kakavos pupeles, atsirado ir riešutų kremai su kakava, vadinami praline. Pirmasis, turbūt plačiausiai žinomas, oficialiai užregistruotas riešutų kremo produktas buvo Nutella, pristatytas 1963-iaisiais italų kompanijos Ferrero. Šį receptą Ferrero sukūrė anksčiau, 1949-aisiais, bet tada panaudojo kremą kaip saldainių įdarą. Dabar Nutella parduodama daugiau nei 75 šalių. Į kremo sudėtį įeina lazdynų riešutai, cukrus, augalinis aliejus, kakavos milteliai, pieno milteliai, sojų lecitinas ir vanilė. Pagal panašią receptūrą pagamintų riešutų kremų atsirado ir kitų firmų asortimente. Riešutų kremai tinkami tepti ant duonos, pertepti vaflius bei tortus, gaminti saldainius. Nereikia pamiršti, kad jie labai kaloringi, pavyzdžiui 100 gramų Nutellos yra 200 kcal... Gaminami ir riešutų kremai iš migdolų, žemės, graikinių, anakardžių, kokosų ir kitų rūšių riešutų. Jei į sudėtį neįeina kakava, toks kremas dažniausiai vadinamas riešutų sviestu.

Receptai su riešutų kremu >>