Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Sardinės

Sardinės
Sardinės – nedidelės, riebios, priklausančios Clupeidae šeimai žuvys, giminingos silkėms. Turi daug porūšių, Europoje ir Baltijos jūroje dažniausiai gaudomos europinės sardinės, Sardina pilchardus. Savo pavadinimą gavo nuo Viduržemio jūroje esančios Sardinijos salos. Anglų kalboje vadinamos ir „sardine“ (iki 10 centimetrų ilgio), ir „pilchard“ (virš 10 centimetrų ilgio). Plačiai vartojamos maistui – gali būti kepamos, marinuojamos, rūkomos ir konservuojamos, kaip populiarieji šprotai. Skardinėse sardinės konservuojamos sūryme, aliejuje arba padaže. Skardinių konservai dažnai įeina į armijos maisto ekipuotės sudėtį, kaip patogus vartoti ir vertingas produktas. Sardinėse yra daug naudingų maistinių medžiagų – mineralų (labai daug kalcio), vitaminų (D, B12), proteino, omega-3 riebalų rūgščių (gydo širdies ir kraujagyslių ligas, Alzheimerio ligą, mažina cukraus kiekį kraujyje). Sardinėse beveik visiškai nesikaupia teršalai, kai jos plaukioja plačiuosiuose vandenyse...
Receptai su sardinėmis >>