Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Seliava

Seliava
Priklauso lašišinių (Salmonidae) šeimai, panaši į silkę. Nugara pilkšvai žalsva, šonai sidabriški, pilvas baltas, turi lašišinėms žuvims būdingą riebalinį peleką. Užauga iki 15-20, rečiau iki 30 centimetrų ilgio, sveria iki 200 gramų. Paplitusi Europos ežeruose ir kai kuriose upėse, sėsli, išskyrus vieną pusiau praeivę formą, gyvenančią Suomių įlankoje. Lietuvos ežeruose gyvena nuo seno, sutinkama apie 50 ežerų, daugiausia rytiniuose ir pietiniuose (Drūkšių, Ringio, Trakų, Dusios), Žemaitijoje – Platelių ežere. Taip pat pas mus auginama Ladogos seliava, vadinama ripusu, kuri pasiekia iki 1 kilogramo svorio. Žvejojama tik anksti ryte arba vėlai vakare, kadangi nemėgsta karščio, ir dieną laikosi gelmėse. Minimalus leidžiamas sugauti dydis neribojamas. Seliava pasižymi puikiu skoniu, tinka kepimui, virimui ir troškiniams.
Receptai su seliava >>

Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu

Kraunama daugiau...