Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Šokoladas, baltasis

Šokoladas, baltasis
Gaminamas iš kakavos sviesto, pieno, cukraus ir aromatinių medžiagų. Kadangi į sudėtį neįeina kakavos masė (šokolado nuoviras bei kakavos milteliai), daugumos žinovų nuomone, nors ten ir dedama kakavos sviesto, išskiriamo iš kakavos pupelių, baltasis šokoladas vis tik negali būti priskiriamas prie šokoladų. JAV ir Europos Sąjungos standartuose nurodyta, kad baltajame šokolade turi būti ne mažiau kaip 20% svorio kakavos sviesto, 14% pieno, 3,5% pieno riebalų, pagal JAV standartus, cukraus ir kitų saldžiųjų medžiagų mažiau kaip 55%, pagal Europos – nebūtinai. Kai kurios kompanijos gaminimo išlaidų sumažinimui vietoj kakavos sviesto naudoja augalinius ar netgi gyvulinius riebalus. Baltasis šokoladas buvo sukurtas praėjusio amžiaus IV-ajame dešimtmetyje Nestle kompanijoje – jiems kažkur reikėjo pritaikyti kakavos sviesto perteklių... 1948-aisiais metais Nestle pristatė Amerikoje batonėlį baltojo šokolado su migdolais, nuo tada ir prasidėjo baltojo šokolado populiarumo augimas. Baltasis šokoladas tinka žmonėms, kurie alergiški teobrominui, esančiame kakavos masėje ir šokoladams suteikiančiame rudą spalvą (daugiausia, žinoma, jo yra juodajame šokolade). Taipogi baltajame šokolade yra labai mažai kofeino – tik pėdsakai. Baltąjį šokoladą sunkoka pritaikyti konditerijoje, kadangi tirpinamas jis išsiskaido į kakavos sviestą ir kitas sudėtines dalis, o pjaustomas limpa prie peilio ir tirpsta nuo rankų šilumos. Paprasčiausia yra jį tarkuoti ir barstyti ant gaminių arba įmaišyti jau sutarkuotą.
Receptai su baltuoju šokoladu >>